PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75184
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Taki film to mozna sobie ogladnac w domowym zaciszu, kiedy na dworze zimno i ponuro. Do kina ten film sie totalnie nie nadaje! Szkodal czasu, psuje tylko humor i wizerunek calej kinemagotrafii.

ocenił(a) film na 8
wirtualnykraj

No i chyba poczekam aż wyjdzie na DVD. Ten film siedzi mi juz w głowie od 2 tygodni.

ocenił(a) film na 10
wirtualnykraj

Nie zgodzę się. Widząc w trailerze poszczególne kadry chciałam je zobaczyć na dużym ekranie w pełnej krasie. Ujęcia pomimo swojej prostoty i klarowności w kompozycji są genialne skonstruowane. Sam klimat wypracowany oświetleniem czy mocnymi kontrastami i kolorystyką mi osobiście bardzo przypadł go gustu. Dla samych wrażeń wizualnych warto pójść do kina, a do tego dochodzi jeszcze fabuła i gra aktorska. Jestem estetką i zwracam uwagę na całokształt wrażeń wzrokowych. Po prostu lubię obejrzeć dobre ujęcia, w dobrej jakości, w dobrych warunkach.

ocenił(a) film na 9
asik_87

Całkowicie popieram użytkowniczkę asik ;) Film genialny- zdjęcia, fabuła, oprawa muzyczna czy też gra aktorska na niesamowitym wysokim poziomie. Dawno nie oglądałem tak świetnego filmu i polecam obejrzeć go w kinie a nie na dvd czy też innej "kopii".

ocenił(a) film na 8
asik_87

sceny nakręcone są wręcz genialnie. najbardziej podobały mi się: (spojler) zabójstwo billa, opowiadanie smileya jak to spotkał karlę, a także kiedy za plecami esterhesa pojawia się guillam. no i scena w budapeszcie też niezła.

ocenił(a) film na 4
asik_87

Dziwnie to piszesz!!! Tak jakbys to juz widziala... i od razu serce i 10/10... troche mnie to niepokoi... zapisze sobie Twoj profil jako ("podejrzany").

ocenił(a) film na 10
wirtualnykraj

Bo widziałam - co w tym dziwnego?

ocenił(a) film na 4
asik_87

Przerażasz mnie! Prosze nie pisz juz wiecej bo skasuje tutaj swoj profil.

ocenił(a) film na 10
wirtualnykraj

Wygląda na to, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Z czystej przekory napiszę - mam takie samo prawo do wyrażania swojego zdania, że film mnie zachwycił, jak ty, że Ci się zupełnie nie podobał. Uzasadniłam swoje zdanie, którego ty nie podzielasz i od razu uważasz mnie za profil "wirtualny".

ocenił(a) film na 9
wirtualnykraj

A ja wróciłem z kina i mogę stwierdzić że film jest świetny , chyba najbardziej zbliżony do pracy wywiadu w latach zimnej wojny . A humor mi się polepszył w ostatniej scenie jak Smaily zasiadł na stanowisku kontrolera :)