PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75184
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

"Szpieg" urzekł mnie, bo jest dopieszczony pod każdy względem. Mój mozg szalał od tego potoku kapitalnych zdjęć, całych serii ujęć zrealizowanych z chirurgiczną precyzją. Bohaterowie- czyli wielkie znaki zapytania, ludzie żyjący w swojej własnej rzeczywistości, znakomicie ubrani, starający się zawsze być krok przed przeciwnikiem. Ale nie zawsze im się udaje.

Do tego wspaniała muzyka, onieśmielające popisy aktorskie, nieustające napięcie, wreszcie rozwiązanie intrygującej zagadki.

Nie wiem czego mogłabym jeszcze więcej wymagać? Dzieło kompletne, które z całą pewnością zasługuje na deszcz nagród. Oryginalne, sentymentalne kino, które mnie kompletnie pochłonęło.

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

Super film, bardzo wciągając w którym dowiadujemy się jak to wszystko funkcjonuje, tajne akcje itp.

Znakomita rola Garego Oldmana. Czy będzie wreszcie Oscar ?

ocenił(a) film na 8
76rookie

Czy Oscar? Trudne pytanie, bo pierwszoplanowych, wybitnych ról w tym roku jest sporo. O nominację będzie łatwiej, trzymam kciuki.

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

Wiem konkurencja spora, jestem jednak dobrej myśli, nominacje raczej ma na 100%

ocenił(a) film na 8
Madame_Rose

W ramach uzupełnienia mojego komentarza, jeszcze coś w rodzaju recenzji. http://www.filmweb.pl/user/Madame_Rose/blog/538367

ocenił(a) film na 3
Madame_Rose

Film jest beznadziejny. Nudny jak flaki z olejem. Dobry agent jest o nieba lepszym filmem a 2x dłuższym:). Kategorycznie do klozetu z nim.