PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75183
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Nie wiem skąd pozytywne oceny na 7,4 ? To chyba kampania reklamowa na stronach FILMWEB . W telewizji nie obejrzabym do końca bo w pierwszej przerwie reklamowej znalazłbym coś ciekawszego . Z odtworzenia , przewijanie dłużyzn to większa część filmu . A cofanie żeby czaić nazwiska i kto jest kim popsuje resztę oglądania .
Strata czasu . 5/10 to wszystko . Na dobry film można pójść dwa razy . Na tym można zasnąć więcej . A może w kinie było za ciepło ?

Gusst

widocznie nie rozumiales tego filmu... to jest film, ktory trzeba pilnie sledzic, bo jest wielowatkowy... nie kazdy film jest dla kazdego... jesli ktos oczekiwal kolejnego Bonda, to coz...
ps. tak z ciekawosci ile masz lat?
ja ocenilem 9/10, a bardzo rzadko daje 8, 9 i 10

ocenił(a) film na 5
bielsko

Przeszło 50 . Myślę , że gdy po czytających książkę pójdą do kin żądni rozrywki zwykli oglądacze , noty spadną znacznie .

ocenił(a) film na 8
Gusst

Tyle że to właśnie nie jest film dla "żądnych rozrywki zwykłych oglądaczy", mimo zachowania dystrybutora, który chciałby chyba, żebyśmy myśleli wręcz odwrotnie. A poza tym film zachęcił mnie do przeczytania książki, więc nie tylko "czytaczom" się podoba.

ocenił(a) film na 3
Gusst

Ja dałem 3:), bo zerwałem się z zajęć aby go obejrzeć. Zobaczyłem śmiertelnie nudnego Old mena i trzech homoseksualistów, którzy go otaczali, jeden dobry, drugi zły a trzeci niezdecydowany:). Nabrałem się na reklamę w telewizji:-(.

NexusR

A ja przyznam rację Gusstowi. W razie wątpliwości mam 25 lat. Świetna rola Oldmana, ładnie pokazany Londyn i ogólny klimat brytyjski tego filmu to dl mnie jedyne pozytywy. Przez 3/4 filmu nie zadawałem sobie pytania o co w nim chodzi tylko czekałem i bacznie obserwowałem że końcówka mnie zwali z siedzenia. Niestety nie spadłem z krzesła ani specjalnie się nie zaskoczyłem... Nie chodzi że to nie jest drugi James Bond ale jak na film o wywiadzie brytyjskim to naprawdę mało się dzieje. Chodzą piją spacerują piją rozmawiają i co...? Zastrzelili laskę podczas przesłuchań plus jeden trup w wannie to nawet nie wiadomo jak to rozkminiać. Jak dla mnie to mogło by tego wcale nie być lub jeśli już to w większej ilości. 1 n 10? Szczerze...? 5

użytkownik usunięty
Gusst

Na filmie trzeba być cały czas skoncentrowanym na tym co się dzieje, inaczej gubi się wątek i niektórych to irytuje co prowadzi do zaniżenia średniej na fw :(