Wiocha, żałosna promocja, niedopuszczalna zagrywka dystrybutora.
[spoiler?]
oczywiście nie mam na myśli filmu, który ogromnie mi się podobał, a jego zapowiedź, którą
bombardowani jesteśmy podczas każdej przerwy reklamowej na pewnej stacji telewizyjnej.
zawiera spoiler!
Niestety, ręce opadają. Najwyraźniej dystrybutor, czyli ITI uznał, że po takiej "modyfikacji" łatwiej będzie film sprzedać. Na pohybel ITI
I to jaki spoiler! Ha! Dobrze, że nie widziałem tej zapowiedzi przed pójściem do kina, a zazwyczaj tak robię. Geniuszom z promocji filmów ITI zdarzało się postępować nieetycznie, np. wciskając babskie melodramacicho jako hiszpański horror, byle nabić oglądalność, ale to, to przegięcie i totalna amatorszczyzna.
w pełni się zgadzam - zapowiedź nie ma nic wspólnego z filmem - to manipulacja mająca nabić widzów.
Porównaj sobie polski zwiastun z jakimkolwiek innym, to padniesz na zawał.
PS. Zwiastun możesz znalezc na takiej stronce zaczynającej się od F...
Cóż, widziałem dwa zwiastuny tego filmu (na portalu F...) i żaden z nich nie zawierał moim zdaniem treści nieprzyzwoicie spoilerujących, więc albo jesteście przewrażliwieni (melania 1964 ma rację), albo jednak nie trafiłem na zwiastun, o którym mowa.
ja też nie wiem jaki spoiler. ktoś może napisać. przed chwilą wróciłem z kina, jestem pod wrazenie.
."...- to manipulacja mająca nabić widzów..." A myślicie,że o co chodzi dystrybutorom?Chyba o to,aby przyszli widzowie,więc zapowiedź/trailer jest tak skonstruowana/y,aby widzów przyciągnąć do kin (to dla mnie oczywiste).TWOIM zadaniem jest "doszukać się" czy film odpowiada TWOIM oczekiwaniom.To trochę jak z nieznajomością prawa- jak się nie zapoznasz z przepisami,to możesz dostać w d...:)