PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75181
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

SZPIEG / Tinker, Tailor, Soldier, Spy
1. Film w usypianiu bije na głowę monologi prezydenta Komorowskiego - a myślałem, że jest to do tej pory ulubiony mój środek nasenny
2. Superwizjer czy Uwaga mają ciekawsze i składniej poukładane tematy - film powinien trwać max 15 min, mieć formę dokumentu i nie być pokręcony w wielowątkowości narracji tak by ukryć swoją prostotę i przewidywalność
3. James Bo...nd przy tym filmie jest podobno dla małych dziewczynek - mimo, że wolę matchboxy od lalek barbie, przy takiej opinii jestem naprawdę bardzo, bardzo małą dziewczynką
4. Ciekawy wątek z Harry Potterem, którego Snape (Mark Strong) namawia do prostytucji w zamian zabijając mu ulubioną sowę Hedwigę
5. Reguła potwierdzająca wyjątek, że ilość gwiazd nie zawsze musi oznaczać ilości gwiazdek za film
6. Do obejrzenia filmu skłoniła mnie jeden komentarz o dwugodzinnym orgazmie - chyba tylko wtedy gdy idziesz na niego z dziewczyną z biletem na tylne siedzenia

jacekv_fw

Ogólnie takie wypowiedzi potwierdzają że to film dla inteligentniejszej części społeczeństwa. Bez obrazy, ale wypowiedź była idiotyczna.

neo_angin

dziękuję za Twój komentarz. lubię prowokować. ale musisz przyznać, że reklama filmu była idiotyczna. nastawiała na głupawą akcję ala co najmniej transformer 4 a powiało zupełnie innym klimatem. jak najbardziej udanym.

ocenił(a) film na 8
jacekv_fw

jeśli twoja wiedza o kinie jest tak samo uboga jak komentarz do tego filmu, no to chyba pora na kolejny seans harrego pottera.

ocenił(a) film na 9
jacekv_fw

Cieszy ilość głupich komentarzy na forum. Tylko utwierdza mnie to w przekonaniu, że jest to świetny film.