PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75184
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Wczoraj w kinie..

ocenił(a) film na 8

..ludzie wychodzili po 10 minutach. Aż nie mogłam uwierzyć. Ja wiem, że to był maraton
filmowy i zmęczenie, ale po dziesięciu minutach "wyłączyć" film, powiedzieć "Widziałam
Szpiega, słaby" to lekka hipokryzja!

Na początku film bardzo zagmatwany, specyficzny, ale gdzieś od połowy robi się tak
ciekawy, wszystko się rozjaśnia, a człowiek nawet nie wie kiedy mijają te dwie godziny.

Jak dla mnie rewelacja.

ocenił(a) film na 8
Ev.

Ja stwierdziłam, że Szpieg to chyba zbyt trudny film do oglądania o 3 w nocy i koniecznie muszę obejrzeć go ponownie a może nawet i kilka razy. Nie wiem czy w filmie o to chodziło, ale tam nie pojawiają się prawie żadne optymistyczne akcenty, całość jest brązowo-szara, przygnębiająca. Ogólnie podobał mi się bardzo, bo lubię ten styl, bo gra aktorów, bo Oldman(:]). Szkoda tylko, że już na samym początku wiedziałam, kto będzie tym 'Spy". Pozdrawiam!:)

ocenił(a) film na 5
agatka1254

No popieram. Byłam na wczoraj na tym maratonie i nie mogłam sie już skupić... Ale film dobry z tego, co zdążyłam zarejestrować... ; ) No ale obejrzeć muszę jeszcze raz...

ocenił(a) film na 10
Ev.

Powiem w ten sposób. Nie ma nic, co mogłoby utrzymać mnie w napięciu o 4 nad ranem, po całej nocy oglądania filmów Oskarowych. Nic takiego nie ma, sądziłem, a potem zaczął się "Szpieg" i z kina wyszedłem bardziej rozbudzony, niż do niego wszedłem. Dla mnie bomba.

ocenił(a) film na 8
przemichal

To jesteś szczęśliwcem. Ja na tym filmie miałam kryzys przemęczenia. Na szczęście zaczął się "Mindnight in Paris", pośmialiśmy się trochę i jakoś się rozbudziłam:)

ocenił(a) film na 8
przemichal

miałam tak samo właśnie. kryzys spania wczoraj osiągnąl apogeum na początku Szpiega, a potem śledziłam sekunda po sekundzie całkowicie rozbudzona!

Ev.

Tez bylam wczoraj na maratonie i szkoda, ze Szpiega puscili na samym koncu. Nie dalam rady, usnelam. Przegapiajac 20 minut filmu, obudzilam się aby obejrzec reszte... i sorx ale bylam strasznie niezadowolona z filmu. Ale powodem też moze byc to, ze nieznosze filmow, ktorych akcja dzieje sie w latach siedemdziesiatych i otoczeniu przypominajacym szara, obdrapana Polske. ech... Będę musiałą obejrzeć jeszcze raz w domowym zaciszu, może zmienię zdanie :)

ocenił(a) film na 6
Verauko

na ja właśnie nie mogę zrozumieć dlaczego ten film był puszczony jako ostatni. Ponoć to my sami taką kolejność wybraliśmy. Ja wiedziałem, że akcja tego filmu jest dość ciężka i głosowałem za tym, żeby szpieg był pierwszy. Będę musiał jeszcze raz obejrzeć...

ocenił(a) film na 6
nowakos

Jak dla mnie był trochę przedłużany na siłę. Trochę się na nim nudziłam i od razu chcę zaznaczyć, że nie mam jakiś problemów z niespaniem do późna ;) Scenariusz fajny, intryga też niczego sobie, gra aktorska i owszem ale nie na 2 h ;/

lilu__

Myślę, że ludzie głównie wychodzili z tego filmu ponieważ było już po godzinie 4 rano i po 3 filmach człowiek był już za bardzo zmęczony aby móc dostatecznie się skupić na szczegółach i śledzić z napięciem KTO JEST SZPIEGIEM :) Ja zostałam do końca ale będę musiała do filmu wrócić bo przez zmęczenie nie ogarnęłam wszystkiego od A do Z. Kto w końcu był Karlą?! :D

ocenił(a) film na 8
nemezja84

Karla to Karla. Nie zdradzono jego tożsamości. Ale swoją drogą - "Szpieg" nie jest dobrym filmem do oglądania w kinie.