7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

6/10

ocenił(a) film na 6

Niestety, ale scena pościgu za samochodami z sejfem to największa bujda na resorach jaką widziałem. Film nie dla lasek, chyba że chcą szybko zasnąć. Typowy morderca czasu, najlepiej oglądać z browarem w ręku. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
jaycutler

Jakoś ja nie zasnęłam :) Mi się osobiście podobał, trochę za mało wyścigów, no ta ucieczka z sejfem trochę przesadzona, ale ogólnie fajniy... Co do browaru to tak, z browarem też fajnie by się oglądało :)

ocenił(a) film na 5
jaycutler

w zasadzie to masz racje, scena pościgu łamie kilka zasad fizyki no ale czego nie potrafią zrobić ameryknie:) można go obejrzeć jeżeli ma się akurat ponad 1,5 h wolej .

ocenił(a) film na 5
jaycutler

Podzielam to zdanie. Może bez spania, jednak kity wyprowadzone w tym filmie wielokrotnie wprawiały mnie w zdumienie.

Jak stalowa linka przy rozpędzonym samochodzie mogła przeciąć betonowe kolumny budynku, a ich nawet nie szarpnęło? KIT NAD KITY

Jeszcze dodam jedną wesołą kwestię, która mnie po prostu rozbawiła co nie miara, chodzi o akcje z kibla. Wycieli dużą dziurę w ścianie, na komisariacie na którym była masa policjantów. Oczywiście przez pare dni nikt się nie kapnął i nie wpadł na to, że typy od sprzątania nic nie wyczyścili, a na domiar zostawili dziure przy przewodach na kilka dni. Zniknięcia policyjnych samochodów przez 2 czy 3 dni również nie zauważono... Jak dla mnie najgorszy z całej serii, 5 gwiazdek.

jaycutler

moim zdaniem fajny film, co do sejfu to faktycznie głupio wyglądało... jednak jak go pokazali otwartego sie okazało, że te ściany miały jakieś pare cm.... druga sprawa mogliby po prostu w scenie jak mówi o sejfie dodać parę informacji na temat jego wagi albo ... cokolwiek...
czasem mam wrażenie, że film mógłby być naprawdę super gdyby dodali takie "szczegóły" w stylu
te wozy policyjne to coś tam wzielismy je z X podstawiliśmy Y

tak samo z tym czyszczeniem kibla wystarczyłoby, że tamci by zamknęli kibel pod pretekstem, że to gówno chemia będzie jeść przez tydzie;)

podchodziłem na luzie i mi osobiście sie bardzo podobał
czekam na 6 ;)