Witam !
Nie wiem, może zagadnienia o tej tematyce już były, ale nie mogłem znaleźć, więc postanowiłem założyć na nowo, bo bardzo mnie interesują opinie innych o chronologii w serii filmów "Szybcy i Wściekli". Dlatego też chciałbym się zapytać innych: jak uważacie, jaka jest chronologiczna kolejność poszczególnych części ??
Osobiście uważam, że kolejność jest następująca: 1, 4, 5, 2, 3.
Nie. KOlejnosc jest taka:
1 Szybcy i Wściekli
2 Za szybcy za wściekli
3 szybko i wsciekle
4 szybyc i wsciekli 5
5 Tokyo drift
:)
tak tak zgadzam się tylko między szybcy i wściekli 5 a tokyo drift będzie kolejna część która zostanie nakręcona :)
tak jak mówi ufolek i monisia:)
opisywałem to już w tym temacie:
http://www.filmweb.pl/film/Szybcy+i+w%C5%9Bciekli+5-2011-560189/discussion/Kolej no%C5%9B%C4%87+akcji...,1400080
Całe szczęście będzie jeszcze jedna część!!! A to, co było po napisach.... Uch, to był ostry klin na sam koniec;) Kolejność prawidłowa;)
Dzięki w takim razie za ponowne wyjaśnienie co i jak. Co do wydań DVD i dodatkowych scen: no cóż... wynika z tego, że jeszcze muszę trochę nadrobić. Zastanawia mnie tylko jeszcze jeden fakt: skoro 4 cz. jest po 2 i Brian najpierw opuszcza policje to jak to się stało, że ponownie do Niej wraca ?? Czy to też jest "gdzieś" objaśnione ?? :)
po akcji złapania Cartera Verone w 2cz. FBI oczyściło konto Brianowi.
W 4 części jego nowy szef mówi w jednej scenie do Briana: "udowodnij mi że przywrócenie Cię do służby było dobrą decyzją".
ja mam apel co do chronologii..wszedzie gdzie nie wejde ktos nie wie czemu tak a nie inaczej sa ustawione filmy. Otoz, Wszedzie gdzie gral Paul Walker filmy sa ulozone jedne za drugim - Szybcy i wsciekli, za szybcy.., szybcy 4, szybcy 5.. a tokio dryft za kazdym razem spada na sam dol listy..nawet jak 6 wyjdzie to tokio i tak bedzie na koncu ! po 6 moze i sie zrobia 7 a wtedy mozliwe ze albo przeskocza juz za tokio czyli nie bedzie Hana :( albo opowiedza jak zdobyl reputacje w tokio i znow FF T D bedzie na koncu listy :)