6, 8 i 10 będą kręcić do oporu, dopóki będzie się dało doić ciemną masę oglądającą po raz n-ty to samo ...
Skąd wy wzieliście Letty?? A Han żyje bo to nie dzieje się po Tokio Drift tylko przed....
jest o niej na samym końcu filmu po napisach (Zdjęcia, Reżyseria itd...) wraca Eva Mendes.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Letty żyje bo po końcowych napisach jest scena jak policjantka daje dla Hobb'sa zdjęcie z monitoringu, które ukazuje Letty. Ponoć ma ona dowodzić grupie kierowców w Berlinie. Według mnie mogą kręcić nawet 20 części, przynajmniej jest co oglądać,film godny uwagi, aczkolwiek jest bezczelnie mało scen wyścigowych!!!
Właśnie, jak dla mnie jest tu troche dziwnych rzeczy. Niby akcja dzieje się przed 4 bo Han żyje tak? To czemu film zaczyna się od uwolnienia Doma z transportu do więzienia? Czemu w takim razie znają się z tą laską od Bragi skoro to dzieje się przed 4?
Ja tu widzę sprzeczności. Eva Mendes pyta się na końcu Hobbsa czy wierzy w duchy, więc to nie może się dziać przed 4 bo w tamtej części Letty zginęła, więc jeśli jest tak jak mówię to co w takim razie z Hanem? Ktoś ogarnia to wszystko? :P
W ogóle dobry nr odwalili z Letty, ja się tego nie spodziewałem. Żeby tylko telenoweli nie zrobili z tej świetnej serii.
własnie powiem ci ze Tokio Drift ożywił cala serie po słabej 2ce 3ka była mega kopem na poziomie .... gdyby Tokio spaliło nie bylo by kolejnych..
No brakuje jeszcze minimum jednej części do dopełnienia całości. Trzeba wyjaśnić jak Roman Pearce trafił na wyścigi gruchotów.
Na Derby wylądował przed fast five - chronologicznie 1,2,4,5,3 :)
Oj Boziu ileż można tłumaczyć :)
no może mu to zajęło tyle czasu :D poza tym mogą się zdarzać takie błędy, bo wątpie, czy ktoś zna na pamięć dokładnie całą fabułę poprzednich filmów jak pisze scenariusz :)
warsztat Teja w 2 czesci był w Miami i wyglądał zupełnie inaczej niz ten z fast five. Zresztą jak zauwazyliscie, Tej i Roman w Fast Five sie juz znali. A skąd ?? no własnie z 2 czesci :)
chronologicznie to jest tak 1,4,2,5,3:P
a dlatego że w 4 brian jest jeszcze agentem a w 2 już nie
radzę oglądać uważniej :P w 2 części nie jest agentem, bo pozwolił uciec Torreto w 1, natomiast za powodzenie akcji w 2 zostaje z powrotem przywrócony do pracy w policji dlatego w 4 części znów jest agentem :P
jest zdeka zamieszanie z fabula , ale z 5tki jestem zadowolony naprawdę daje rade gwiazdkę mniej dałem za ten sejf zbyt mocno przebajrzone taki sejf wazy w pip nie sadze by 2samochody nawet przy 300koniach tak bez trudu ciągnęły by taka mase tym bardziej gdy to porozpierdziela bloki itp a oni nawet nie przyhamują juz niewspomne o tej kosmicznej linie :P
Z tym, że nie pociągną to się nie zgodzę. W filmie była mowa, że sejf waży 10 ton, Chargery z filmu mają po 370 koni + pewnie dodatki, dajmy im więc po 400. Mój samochód przy 120 koniach ma udźwig 1200KG, a Toureg wuja (w.g. niego) przy 3 litrach pojemności dźwiga 3.5 tony. 2 samochody to w sumie 800 koni mocy więc 10 ton uważam za wynik już w miarę, jak na filmowe realia, możliwy do osiągnięcia. Pomijam oczywiście fakt sporego tarcia, bo sejf to nie przyczepa na kołach ale generalnie jakby ruszyli to już by pojechali ;) co innego skręcanie na pełnym gazie z takim pudełkiem, samochody praktycznie nie reagowały na latający po bokach sejf a powinno nimi rzucać aż miło xD
Co do samego filmu to 4 i wszystkie poprzednie części bije na łeb, porządne kino akcji ze sporą dawką humoru. Jeżeli mają zamiar robić spin-off serii tak jak to miało miejsce w 3-ce to wyjdzie... to co w 3-ce, lipa bo ten film to przede wszystkim duet Diesel-Walker.
Nie doczekałam sie promo z Letty bo wyszlam z kina na napisach, ale film mi sie bardzo podobal bo po prostu bardzo lubie ta serie i mam do niej sentyment. 3 byla moim zdaniem najgorsza i tak jak juz ktos wspomnial 4 i 5 czesc filmu to wydarzenia przed 3. Troche dziwne to promo z ta Letty bo skoro umarla to umarla po co teraz wprowadzac zamet i ja wskrzeszac kiedy Toretto w koncu znalazl sobie inna, urocza pania policjant ktora tez wie jak to jest kogos stracic. Beda z tego wszystkiego tylko komplikacje. Cos czuje ze bedzie troche tych kolejnych czesci bo w koncu rosnie nam nowe pokolenie fast and furious tu mamy Nico syna Vinca siostrzenca od Dominica no i Mia w ciazy. Napewno mlodzi pojda w slady rodzicow i tez pokochaja szybkie samochody i piekne panienki bo jakze by inaczej. Puki krowa daje mleko to beda z niej doic wiec chyba mozemy oczekiwac kolejnych czesci.
też się nie doczekałam promo z Letty, ale bądź co bądź, to film, fikcja, może być, że nie zginęła i bym bardzo chciała, żeby ona była z Domem, bo to twarda sztuka i prawdziwe serce do samochodów, a nie ta wyblakła pani policjant... niech wraca na fawele :P
wczoraj jak byłam to aż dziwnie mi było patrzeć i z dziką satysfakcją jak ludzie wysypują się z kina na napisach xd ale niektórzy widzieli te ostatnią scenę, bo była kolejka do wyjścia...scena się zaczyna i nagle cisza i wszyscy patrzą. lol.
z tą kolejnością to jest tak że 1,2,4,5. tokyo drift taktujcie bardziej jako dodatek po prostu.
6 część na pewno będzie z tego co mówili na premierze. poza tym nawet ciekawie byłoby zobaczyć to nowe pokolenie tak w 7. częśći :D nie obraziłabym się. film jest zajebisty aby się oderwać od codzienności, a nie siedzieć i analizować co jest prawdopodobne a co nie. żal mi trochę ludzi którzy nie oglądali poprzednich części i się rzucają, że coś im nie gra i nie wiedzą o co chodzi. prawda jest taka, że idąc na ten film przynajmniej raz trzeba obejrzeć poprzednie częśći..
oczywiście wczoraj oglądając 2 raz już zauwazyłam 2 błędy. :)
Kiedy Torreto się kłócił z tym co na początku skablowa fuknął mu co się stało z letty .. na pewno umarła .. bo mi do tego pasuje nawet tekst wierzysz w duchy ? duchy nie żyją ..
mam szczerą nadzieję, że ściągną ekipę z jej powodu do Berlina i będą kręcić więcej w Niemczech. poza tym jak oglądałam w Niemczech na premierze to na początku jak mówili o wypadku autokaru z więźniami to był też urywek z niemieckich wiadomości, czego w kinie w polsce zabrakło :)
ja niestety też wyszłąm podczas napisów, ale to co mówicie o powrocie Letty i kolejnych częściach to chyba już przesada. Oczywiście kocham całą serię (oprócz 3 bo to jak już niektórzy zauważyli była porażka) ale nie można tego ciągnąć w nieskończoność. Moim zdaniem ta część byłaby całkiem niezłym zakończeniem całej serii, zwłaszcza że wyścigi przestają być główną osią każdego filmu.
Ja bym tam z przyjemnością obejrzała kolejne części. Po za tym, 5 przyniosła dużo zysków, więc chyba można oczekiwać 6. Ja przynajmniej mam taką nadzieję, bo uwielbiam kino akcji i wyścigi, a w 5 części dali czadu ;D
Jak Han jedzie na końcu Lexusem na autostradzie to widać drogowskaz na Berlin, a Letty też działa w Berlinie wiec się tam raczej spotkają i jeszcze ściągną Hobbsa. A hanodkłada wyjazd do Tokio by grać w każdej kolejnej odsłonie xP Według mnie 4 i Fast Five mocno ozywiły serię. Dużo Muscle Carów, nawet klasyki się pojawiają jak Skyline GT-R itp. Także film na dyche, a szóstka mam nadzieje, że będzie trzymała poziom, bo w końcu ten sam scenarzysta i reżyser. A tak apropo Ci co wyszli z kina na napisach mogą sobie pluć w brodę xD
Ja wyszłam xd Ale już nadrobiłam wszystko kinówką, która jest w internecie ;) Słaba jakość, ale spokojnie wszystko widać ;D A co do Berlina to mam wielką nadzieję, że Vin i Paul też się pojawią w 6, jak ją wyprodukują. Moim zdaniem, są świetnymi aktorami. Natomiast nie cierpię aktora grającego główną rolę w Tokio Drift.
byłam drugi raz, w kinie zwróciłam obsłudze uwagę, że nie wyświetlają tej końcówki ;) więc już wszystko nadrobione ;) co do Berlina, naprawdę fajnie byłoby gdyby tam toczyła się akcja. dla wszystkich wątpiących polecam obejrzenie filmu Fast Track No Limits, pokaże wam jaki jest potencjał tego miasta :)
fabuła faktycznie do kitu, ale kochana, po co nam fabuła? ja mówię tu o odkryciu potencjału miasta, widać gołym okiem, że pozwala na wiele i to mi się podoba, tym bardziej, że F&F lubi zmieniać klimaty ;) no a z całym szacunkiem, ale wyobrażasz sobie kręcenie szóstki w Warszawie? ja tylko o tym jednym mówię - o tym jakim potencjałem nielegalnych wyścigów dysponuje dane miejsce na ziemi
daj spokój... czym go przywitamy? rozwój motoryzacji nielegalnej - oto co jest najważniejsze! u nas starej supry nie kupisz za mniej niż 80tys... więc kochana nie fantazjuj, to jest istna przepaść...
Taaa. Masakra. "jakim potencjałem nielegalnych wyścigów dysponuje dane miejsce na ziemi" Dobrze powiedziane. Chociaż jakby Polacy mieli taki potencjał to jak już to świetnie ujęłaś nie mamy jak się rozwijać. Totalna przepaść ; //
A mieliśmy dyskutować na temat 6 części ;D jak te tematy się szybko rozwijają ;)
Włącze sie do dyskusji :D Akurat mnie od Berlina bardziej leżałby Madryt, Barcelona..generalnie znowu jakieś południowe wybrzeże pełne słońca, plaży i innych takich tam :D
lekkie rozczarowanie poczułem gdy obejrzałem film dlatego że całość 5 części skupia się na wyścigu z kasą wyścigu o milion baksów i walcę Torreta z Hobbsem jednak wszystko to rekompensuje po raz pierwszy spotkana w serii fast and furius obsada która w tej części zasługuje na miano najlepszej jak dla mnie bomba.
.Dobrze ,że letty wraca do F&F.Fast Track No Limits jest Ok,szkoda ,ze po angielsku (film powinien być po niemiecku).F&F RULEZ!!!!!!!
Witam,
Z tą Letty to trochę "polecieli". Był pogrzeb, opłakiwanie, itd. a tu nagle żyje? (a na 100% FF5 jest po Szybko i Wściekle), więc nie wiem czy powróciła z zaświatów czy co ...
Następna część na pewno będzie musiała być, bo chociażby będą musieli "pokazać/powiedzieć" co się stało z Gisele. W Tokyo jej nie ma, w 5 jest ...
w Tokyo nie ma połowy aktorów z poprzednich części. Jeśli chcesz wiedzieć co się stało z Gisele to pojechała z Hanem w świat prawdopodobnie do Berlina ;)
PS. Tyle minęło od premiery w PL a tu w sieci nie ma lektora :O
No pojechała w świat, tyle że Tokio to ostatnia z dotychczas zaprezentowanych części, więc albo tam została/albo zginęła ( w tym Berlinie). A przeoczenia w aktorach raczej nie ma bo Tokio, szybko i wściekle, szybcy wściekli 5 robione są przez tego samego reżysera, więc Koncepcję na te części musiał mieć. Swoją drogą ciekawe co wymyśli w 6 części ...Letty żyje, to może jeszcze Han w Tokio cudem został uratowany z płonącego auta i powróci.