7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186383
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Moja ocena

ocenił(a) film na 8

Czekałem na ten film, liczyłem na dobrą grę aktorów i super scenariusz ;)
Reżysera kojarzyłem z poprzednich produkcji więc nie miałem co do jego pracy
większych obaw.
Skupisko aktorów z paru serii to duże ryzyko, ale wyszło super, lepiej niż myślałem;duża w tym zasługa Dwayna Johnsona, który dał świeżość i zatuszował
swoim dobrym występem inne niedoskonałości.
Fabuła dobra, chociaż momentami zbyt banalna, ale chyba o to chodziło, by nie
wprowadzać zwykłego prostego widza w stan niewiedzy i zadawania głupich pytań o co
tutaj chodzi? ;)
Fajne auta, oczywiście nissan skyline to podstawa i nie mogło go zabraknąć.
Mi osobiście podobała się oprawa muzyczna, muzyka zróżnicowana, która tworzyła
klimat.
Mam mały niedosyt, bo czekałem na wiekszą ilość wyścigów i konkretnych pojedynków, ale pościgi mi to w
pewnym stopniu wyretuszowały ;)

Dobra gra Dwayna Johnsona zasługuje na wyróżnienie
;natomiast ode mnie sporego minusa dostaje Vin Diesel, bo coś nie przekonał mnie,
może za mało emocji w jego grze, rutyna daje się we znaki?

Proszę o komentarze

ocenił(a) film na 7
sprinter03

Faktycznie, w porównaniu do poprzednich części ilość wyścigów była znikoma. Jednak przyznam że sceny potyczek/strzelanin nadrobiły jak dla mnie ilość emocji jakich oczekiwałem. Oczywiście jakbym mógł nie wspomnieć o scenie z sejfem ... przegięta i to ostro ale to tylko film... więc masowa rozpierducha na ulicach Rio sejfem to całkiem niezłe widowisko. No i scena po napisach... to wierzycie w duchy???? bo jakoś nie trzyma mi się to całości ... ?:P

ocenił(a) film na 8
Royalowy

Końcówka faktycznie zaskakująca, choć przyznam sie bez bicia, że oglądnąłem ją w domu, bo szybko po filmie poleciałem nie czekając na ewentualne niespodzianki; Ale mam nadzieje, że to nie jest kolejna jak w wielu filmach próba przywrócenia głównego bohatera ;)