7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Nieścislość

ocenił(a) film na 9

Zauważyłem pewien blad logiczny w tym filmie, skoro wydarzenia maja miejsce przed Tokyo
Driftem, to akcja powinna rozgrywac sie przed rokiem 2006r, a tutaj widzimy samochody
ktore zostaly wyprodukowane w 2011 oraz kilka starszych modeli.
No chyba ze sugerowana akcja TD ma miec miejsce w przyszlosci :)

niringe

A gdzie było powiedziane, bądz pokazane, że Tokio drift toczy się w 2006 roku? To ze film wyszedl w owym roku nie znaczy, że jego akcja musi się wtedy dziać.

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

Ja to po prostu wywniowskowalem, np. telefony komorkowe jakich uzywaja w TD nie wskazuja na to ze akcja dzieje sie po 2011.

niringe

Ok jest to maly szczegolik.
Krecac TD tworcy z pewnością nie mysleli o kolejnych czesciach.

Jednak to jest tak malo istotna rzecz, ze trudno ją uznac za błąd. Poza tym jakim cudem mieli uzywac komórek z 2011 lub pozniejszego roku? :P No chyba, że wymyslonoby jakies modele specjalnie na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

Nie no ja rozumiem, ze to nie ma zadnego znaczenia, tak po prostu chcialem dodac swoje trzy grosze xd
oraz fakt ze interesuje mnie w jakim odstepie czasu odbywal sie TD xd

ocenił(a) film na 7
niringe

Wyjdzie na to ze TD to bedzie na samym koncu hehe :)

xanito

No cóż, Han pod koniec fast five mówi o tym, że nigdy nie był w Madrycie. Z pewnością tam się udał, a jego następnym przystankiem będzie zapewne Tokio.

Jego pobyt w Madrycie mógłby być obsadzony w szóstym filmie z serii FF.

Właśnie, może następna część będzie toczyć się w Europie? Były już Stany, była Brazylia, no i Japonia... Teraz czas na Europę ;)

Maniek2008

Ja jestem z kolei ciekawa sprawy z Letty. Po prostu opadłam, gdy zobaczyłam końcówkę. Do tej pory byłam przekonana, że jest to ostatnia część "Szybkich i Wściekłych", ale okazuje się, że jednak nie :)

kinga_kulakowska

A wlasnie Letty- kolejny powód aby myslec ze FF 6 będzie miało swoją akcję w Europie. Jak dowiadujemy się w końcówce Fast Five.......... (spoiler)....................... Letty przxeprowadziła akcję w Berlinie.................
(koniec spoilera)....................................

Zobaczymy co wymysli scenarzysta. Po świetnej czesci piątej jestem spokojny o jakość szóstki ;)