7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Pewna rzecz mnie nurtuje.Otóż zaledwie kilka godzin temu obejrzałam film w kinie. Wtedy tego nie zauważyłam, ale teraz, gdy już emocje opadły dotarło coś do mnie. Przez premierą do znudzenia oglądałam Tralier - wszystkie zwroty znam na pamięć. W trailerze był zawarty między innymi urywek sceny, gdy Dominic mówi do Briana:

- Stop thinking like a cop. You're in my world now.
(Przestań myśleć jak glina. Jesteś teraz w moim świecie.)

Nie potrafię sobie przypomnieć, kiedy ta scena pojawiła się w filmie. :/

Weźcie pod uwagę, że napisy czytałam tylko wtedy, gdy mówili po portugalsku. Angielski umiem więc tłumaczenie w większości ignorowałam - nie jest wiec możliwe wyjaśnienie, że tłumacz inaczej przetłumaczył to zdanie i przez to nie zauważyłam tej sceny. Poza tym, jak już mówiłam cały trailer mam w jednym paluszku więc skoro podczas seansu wyłowiłam dosłownie wszystkie sceny tak tej jednej jakimś cudem właśnie nie dałam rady.

Byłby ktoś w stanie mi powiedzieć, kiedy ta scena ma miejsce?

nemesisswan

Powiem Ci szczerze, że ja też tej sceny sobie nie przypominam...

ocenił(a) film na 10
nemesisswan

fakt też nie przypominam sobie...pewnie będzie na wydaniu DVD w scenach usuniętych. Ale domyślam się dlaczego usunęli....

Brian praktycznie przestał być gliną w momencie kiedy zdecydował się w 4 jechac do Meksyku z Domem po Brage. Potem finalnie zrezygnował z służby decydując się na odbicie Doma z transportu więziennego. To wszystko znaczy, że Brian skończył przygodę z policją już wcześniej, więc nielogiczna byłaby uwaga Doma, żeby zerwał z myśleniem jak "Cop" dopiero teraz.