Nie rozumiem po co niektórzy narzekają, że w filmie brak jest realizmu. Przecież o to właśnie
chodzi. Ja nie idę do kina na film akcji z oczekiwaniami że "wow powinien być realistyczny".
Realizm mam na co dzień - w kinie, w amerykańskiej produkcji, w filmie akcji jest to co
oczekiwałem - akcja, fikcja, dynamika.
Przecież jest coś takiego jak kino ambitne;), jest także coś takiego jak kino rozrywkowe mające dać relaks po ciężkim tygodniu. Filmy należy dzielić w tych kategoriach.
tu nie chodzi o sam brak realizmu, ale o skale tego zjawiska. istnieje po prostu pewna granica po przekroczeniu której nie można mieć przyjemności z oglądania, zresztą tam jest taka masa idiotyzmów że brak realizmu jest najmniej istotną wadą filmu...
gdyby była specjalna kategoria "sensacyjny nierealistyczny idiotyczny film akcji" to rozumiem nie obejrzał byś go ?
to pytanie retoryczne? chciałbym żeby istniała taka kategoria, wiedziałbym co omijać szerokim łukiem :p
zgadzam się, film jest nafaszerowany idiotyzmami, historyjka niesłychanie (nawet jak na ten typ kina) naiwna, już filmy o Rambo są bardziej prawdopodobne, rozumiem ze to taki typ kina, ale tutaj są juz jedna nogą za granicą robienia idioty z widza, nawet gdybym mial 14 lat film (w przeciwieństwie do poprzednich pierwszych 3 części) nie podobałby mi się...
Ja uważam że film jest mega,ostatnio tak mi się podobał Bad Boys 2 jak oglądałem,a co do Realizmu ........
Realizm jaki realizm jak chcecie realizm w filmie to prawdopodobnie byłby to melodramat,przeplatany z głupimi mało kogo śmiejącymi żartami w stylu polskich komedii,oczywiscie tych z nowszych lat nie ujmując starym dobrym polskim klasykom.To ma być akcja,czyli rozpierducha,strzelanka i mordobicie na maxa.......niektórzy zachowują się jak pseudokrytycy,co zakochani są w dramacikach i i tym podobnych filmach, a idą oglądają zajebistą akcje i później narzekają .......i tylko zniechęcają innych do fajnego filmu,jak ktoś napisał odskoczni od życia codziennego.......Bravo za Ten film dla mnie miazga...........!!!