7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

W scenie, w ktorej Reyes jest w banku otwiera sejf za pomocą odcisku prawej dloni. Natomiast w pozniejszej scenie, gdy Gisele z Hanem maja zdobyc jego odcisk, zdobywaja go, ale na tylku Gisele zostawia odcisk lewej dloni. Wiec jest niemozliwe, zeby udalo im sie otworzyc sejf za pomoca tego odcisku. Taka mala wpadka. ;p

ocenił(a) film na 9
Altair89

mi sie zdaje że linie papilarne są identyczne na obu dłoniach..wiec wystarczylo by i chocby paintem odwrocic przekalkowany odcisk i by sie zgadzalo :)..ale co to za wpadka przy tej pokreconej akcji z pociagiem :P

ocenił(a) film na 9
Don_Jaras

Don_Jaras ma rację co do linii papilarnych...natomiast przegięciem mogła być scena z sejfem, gdy Dom i Brian uciekali z nim przez ulice miasta, wydawało mi się dość nierealne zachowanie sejfu wobec fizyki ;D

ocenił(a) film na 9
Rivenns

hehe po co sie czepiac czy to realne czy nie, miało byc efektownie i jest :D chociaz mi sie zdaje ze sejf to nie klopot, poki wlasnie w cos w niego sie nie wbije.. mnie zastanawia ten napad na pociag, przeciez na tej lawecie z tylu siedzialo z 4 chlopa a samochod latal po tych wydmach, oni tam z tylu albo byli przywiazani mocno albo nieiwem co..

Don_Jaras

A co to za bujda, że linie papilarne są identyczne na obydwu dłoniach?! Przecież to jakiś nieprawdopodobny absurd. Absolutnie NIC nie jest identyczne w naszym ciele po lewej i po prawej stronie...

ocenił(a) film na 9
Matin

i po co krzyczysz...tak tylko napisalem nie bedac pewnym..pozatym w filmie pewnie tak zrobili ;p ale jak napisalem..poco sie czepiac czy to jest realne czy nie..

ocenił(a) film na 7
Don_Jaras

Ja też krzyczę. Nawet wyję. Nie potrafisz spojrzeć na swoje dłonie, zanim napiszesz bzdurę roku???

ocenił(a) film na 9
ja1916

hahahaha nerwice masz czlowieku... albo żeś jest jakims psycho fanem mega realistycznych wyscigow typu nascar;/

ocenił(a) film na 6
Don_Jaras

Linie papilarne oczywiście nie są takie same na obu rękach, jednak takie zabezpieczenia nigdy nie są robione tylko na jeden palec. 1. Co, gdy się zatniesz nożem? 2. Komputer zawodnym bywa, więc może nie rozpoznać tego samego palca czasami. ;)
Moim zdaniem trochę szukanie błędów na siłę.

ocenił(a) film na 7
Rivenns

Tak, tak, ma rację. A słońce jest zielone.
Banda imbecyli...

Altair89

Co tam linie papilarne, jak tachali ten sejf przez miasto to wydaje mi się że żadna lina chyba że w ciul gruba nie utrzymała by tego kocka podczas takich ewolucji ;] I jeszcze jedno jak sejf wali w przeszkody to na początku rzuca samochodami potem już nie.

ocenił(a) film na 5
lostman666

hehe oni pomylili gatunki filmowe,powinno być akcja/SF

użytkownik usunięty
lostman666

lina jak lina ale mocowanie przy samochodzie poszło by przy pierwszym uderzeniu :)

ocenił(a) film na 8

ludziska moi mili :) to nie jest kino naukowe, nie powinniśmy się czepiać praw fizyki w filmie akcji. Gdyby reżyserzy musieli się ich trzymać to tego rodzaju kino już w ogóle by nas nie ciekawiło, dziwiło, nie zapierało tchu w piersiach-a chyba właśnie o to nam chodzi, prawda? :)) bless ;)

ocenił(a) film na 5
agg07

no nie wiem jak dla mnie to zamiast zapierać dech ten film mnie tylko śmieszył ;d poza tym parę scen nie trzymało się kupy przez co film wydawał się trochę jak posklejany... Ale najbardziej to mnie rozbawiła scena gdy spec grupa umiera xD już w taki sposób to pokazali jakbym oglądał kino polskie co najmniej xD

ocenił(a) film na 8
adammakota

hmm...nie wiem, może oceniam nieobiektywnie-mam ogromną słabość do tej serii, więc sama nie wiem. Mnie ta część nie zawiodła, wręcz odwrotnie :)

użytkownik usunięty
agg07

mi też się film podobał jednak są jakieś granice po przekroczeniu których robi się z widza idiotę :)

ocenił(a) film na 8

Dobra, z tym muszę się zgodzić-podzielam Twoje zdanie ;)

Altair89

Lepiej skomentujcie pójście Gisele po te odciski :P Ja powtarzalem ten moment kilka razy :P Moze i cycków nie ma, ale figura ważniejsza.

ocenił(a) film na 9
Binek88

JA mam pytanie kto jest w aktach na samym końcu filmu co napadli na konwój ?? ( duch ) Nie rozpoznałem możecie powiedzieć jak oczywiście wiecie ?? ??

Film ogólnie Super jak się w kręcisz to nie możesz się doczekać następnego filmu, a z liniami papilarnymi na obu rękach są takie same .. Mam nadzieje że będzie :D

ocenił(a) film na 10
VincerO_o

To była Letty dziewczyna Doma z 1 i 4 czesci FF, w 4 czesci mowia ze niby zginela :)

ocenił(a) film na 9
adam_231

Aa no właśnie Dzięki :D