7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

dla nastolatków. Twórcy postawili sobie jedno, ma byc efektownie i ZERO REALIZMU. No i jak zwykle przesłodzony motyw bohaterskich Amerykanów (oczywiście pełna mieszanka: biały, murzyn, chińczyk, latynos).
Jak masz mniej niż 17 lat, to film może się podobać, reszta niech się trzyma z daleka !!

ocenił(a) film na 10
kali01

Chyba srałeś jak to pisałeś :o
Mnie się podobało, to świadczy o tym, że nie jestem tak poje*any jak ty : )

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
moherbary

każdy ma swoje zdanie ... ale mi też się film nie za bardzo podobał choć widziałem gorszę. Moim zdaniem to najgorsza część z tej serii. Zdecydowanie za mało było motywów wyścigów co przecież było domeną starszych części. Przez połowę filmu się nudziłem a ostatnie 15 min to mało realistyczna akcja ....
dałem 7/10 ale to chyba tylko za tytuł ;]

ocenił(a) film na 10
VeloX_1

CZLOWIEKU NIE ZNASZ SIE TO NIEKOMENTUJ ZOSTAW TO MONDRZEJSZYM

ocenił(a) film na 7
JackSparow2

dzak szpara weź nie rób z siebie pośmiewiska. Ty mówisz że się nie znam a kto daje 10/10 transporterowi ? Najpierw skończ te gimnazjum to może pogadamy...
Po drugie ja wypowiadam się obiektywnie co do każdego filmu i to jest moje zdanie więc to uszanuj.

Ps. wyłącz caps locka i nie spinaj jak nie masz nic sensownego do powiedzenia.

ocenił(a) film na 7
kali01

Taki własnie ma być ten film. Efektowny, a nie realistyczny. Szukasz realizmu? Ogladaj Renoira, albo nie wiem, Wajdę czy Munka... Wymagać realizmu i prawdopodobieństwa zdarzeń od efektownego kina akcji rodem z USA to jak psioczyć, że Władca Pierścieni jest słaby, bo magia, orki i Bóg wie co jeszcze, a to przecież nie występuje w realnym świecie.

Nie wszystkie filmy da się mierzyć jedną miarą. Tu ma być akcja, wybuchy, pościgi i jak najmniej realizmu, bo realne życie jest, tu Cię zaskoczę... nudne.

Dodam, że lata nastoletnie mam za sobą, a na film dał mi dokładnie to, czego oczekiwałem. Lekką, niezobowiązujcą rozrywkę. Przy piątej części serii to już chyba można się spodziewać, co znajdzie się w filmie...

ocenił(a) film na 7
RadioactiveToy

Efekty specjalne - miodzio ale nierealne (hollywood) , sporo akcji , na plus dużo strzelanin , niezły The Rock o dziwo . EKSTRA FURY I LASKI . Kino dla mas , fabuła płytka jak kałuża . Dobry film na wakacje.

ocenił(a) film na 10
kali01

guwniane to wieszm co moze byc nale na pewno nie ten film ja wiem ze dla ciebie ten film jest skomplikowany i nie wiesz o co chodz ale jest co co zrozumniesz smerfy chociaz to i tak dla ciebie bedie skomplikowane bo nie ma filmu njaki bys zrozumnial dlATEGO TWOJA NAJWYUZSZA OCENA TO 1 ALBO 2

ocenił(a) film na 7
JackSparow2

ochłoń małolacie bo żyłka Ci pęknie.
i zrozum, że każdy ma inny gust.

VeloX_1

No to po co jedziesz po filmie jak każdy ma inny gust...

ocenił(a) film na 7
tomcias10

kolejny inteligent ...
przeczytaj dokładnie moją wypowiedź nigdzie nie napisałem, że ten film jest zły. Napisałem tylko, że jest najgorszy z serii. Z serii która jest świetna, a ten film jest tylko dobry i na pewno wiele osób się ze mną zgodzi.

a "jeździ po filmie" autor tego topiku. Więc ode mnie wara.

VeloX_1

Nawet nie czytałem twojej poprzedniej wypowiedzi :D myślałem że jedziesz po nim jak autor teamtu

ocenił(a) film na 3
tomcias10

Ludzie to że bronicie tego filmu to świadczy tylko o waszej niskiej inteligencji i guście filmowym. Reagujecie z taką agresją jakbyście byli zakochani w tym filmie. Tłumaczenie tych wpadek jest po prostu kuriozalne ale widzę że tu do niektórych to nie dotrze, będą toczyć pianę z pyska.