Jakim sposobem to jest piąta część, jak nie było czwartej?
Proszę o spokojne wyjaśnienie, bo może coś nie kojarzę, żeby 4 część F&F miała miejsce :)
Tokio Drift to jest trzecia część/. W czwartej było, jak podobno została zabita Lety. A Dominic się mści za śmierć ukochanej.
Według chronologii powinno to wyglądać tak:
Szybcy i Wściekli
Za Szybcy Za Wściekli
Szybko i Wściekle
Szybka Piątka(albo jak kto woli, Szybcy i Wściekli 5)
Tokyo Drift
@pablo1503
nie powinno tak być bo w 4 cz. na początku filmu Han odchodzi od Toretto i wyjeżdza do Tokio gdzie kontynuacją jego życia jest Tokio Drift ( póżniej jak pamiętasz umiera w wypadku )...
no ale pomysl jak moze byc Tokyo drift przed Fast Five skoro Han tam gra to co najpierw zginal a pozniej wielki powrot ? ... ;/
Tylko mała dygresja: wg mnie "Tokyo Drift" w ogóle nie powinno być traktowane jako część serii F&F, bo, po pierwsze, nie ma z nią nic (lub prawie nic) wspólnego, a po drugie, to gniot. ;)
Tokio Drift to moja ulubiona część. Wystawiłem 10/10, bo to moje klimaty, i zajebista fabuła, najgorsza jest częśc 4 (Szybko i wściekle) - nudne, nie trzyma się kupiy, piątka tez nie najlepsza, ale trzyma poziom.
Dlatego napisałem "wg mnie". Niemożliwe, żeby wszystkim podobało się to samo. Pzdr.
Nie tylko wg Cb, weług większości krytyków Tokio Drift to najgorsza chała, a 1,4 i 5 są najlepsze...ale co nas bchodzą krytycy! :D
To jest kolejność prawidłowa:
1 Szybcy i Wściekli
2 Za Szybcy Za Wściekli
3 Tokyo Drift
4 Szybko i wściekle
5 Fast Five
Każda cześć jest fajna i zasługuje na dobrą ocenę
tak na pewno jest prawidłowa... najpierw Han zginął a w następnej części juz żyje pomyśl troche to nie boli...
Co do kolejności wg mnie oczywiście wygląda tak
Szybcy i Wściekli
Za Szybcy Za Wściekli
Szybko i Wściekle
Szybka Piątka
Tokyo Drift
Możliwe ,że przed Tokyo Drift będzie jeszcze 6 część ,jęśli wyjdzie ,ale raczej to definitywny koniec FF a szkoda. O zawsze kochałem tę serię.
WG mojej opinii Wszystkie części były fajnie ,ale pierwsze 3 części to zarąbiste filmy o ściganiu, genialne i ponad czasowe. Moja ulubiona to zdecydowanie 2 część ,najwięcej w niej było wyścigów. TD łączy z pozostałymi częściami osoba Hana, Doma na końcu filmu oraz piękne wyścigi. Nie wiem czemu tyle kontrowersji przy tej części filmu. Świetny film o wyścigach i Drifcie i charyzma Hana. Ale wiadomo gusta...
4 część dobry jako spinacz fabuł wszystkich filmów Fast & Furious , Mniej wyścigów ,więcej fabuły. Choć akcja w tunelach niczego sobie.
a 5 część to świetne kino akcji z samochodami, ze starą i kochaną ekipą. Ile to bananów na twarzy było przy każdej scenie z Hanem,. Romem itp.
Ofc to moja opinia i można się z nią nie zgadzać.
Chcecie szóstej części ? Ja bym chętnie zobaczył ,ale znów kręcąca się w okół wyścigów, najlepiej nielegalnych.
Szybcy i Wściekli to trochę na seria Need for Speed ma swoje lepsze i gorsze częśći ale zawsze fajnie się do nich wraca
Cb czlowieku pogieło, i weź mnie nie wyzywaj dzieciaku.... i przypalic to możesz sobie ten swój pusty łeb....