7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Jakim sposobem to jest piąta część, jak nie było czwartej?
Proszę o spokojne wyjaśnienie, bo może coś nie kojarzę, żeby 4 część F&F miała miejsce :)

wigrus1

Była 4 część w 2009 roku.

http://www.filmweb.pl/film/Szybko+i+w%C5%9Bciekle-2009-461504

Mahone_PB

zapomniałem o Tokio Drift :P

wigrus1

Tokio Drift to jest trzecia część/. W czwartej było, jak podobno została zabita Lety. A Dominic się mści za śmierć ukochanej.

ocenił(a) film na 8
Anna_na_drugie

Według chronologii powinno to wyglądać tak:
Szybcy i Wściekli
Za Szybcy Za Wściekli
Szybko i Wściekle
Szybka Piątka(albo jak kto woli, Szybcy i Wściekli 5)
Tokyo Drift

pablo1503

@pablo1503
nie powinno tak być bo w 4 cz. na początku filmu Han odchodzi od Toretto i wyjeżdza do Tokio gdzie kontynuacją jego życia jest Tokio Drift ( póżniej jak pamiętasz umiera w wypadku )...

ocenił(a) film na 10
edmilson98

no ale pomysl jak moze byc Tokyo drift przed Fast Five skoro Han tam gra to co najpierw zginal a pozniej wielki powrot ? ... ;/

ocenił(a) film na 9
adam_231

bo tokyo drift to F&F ale wydarzenia są poza serią

ocenił(a) film na 7
LOL09

Tylko mała dygresja: wg mnie "Tokyo Drift" w ogóle nie powinno być traktowane jako część serii F&F, bo, po pierwsze, nie ma z nią nic (lub prawie nic) wspólnego, a po drugie, to gniot. ;)

ocenił(a) film na 7
sab1970

Tokio Drift to moja ulubiona część. Wystawiłem 10/10, bo to moje klimaty, i zajebista fabuła, najgorsza jest częśc 4 (Szybko i wściekle) - nudne, nie trzyma się kupiy, piątka tez nie najlepsza, ale trzyma poziom.

ocenił(a) film na 7
Banano12

Dlatego napisałem "wg mnie". Niemożliwe, żeby wszystkim podobało się to samo. Pzdr.

ocenił(a) film na 5
sab1970

Nie tylko wg Cb, weług większości krytyków Tokio Drift to najgorsza chała, a 1,4 i 5 są najlepsze...ale co nas bchodzą krytycy! :D

pablo1503

To jest kolejność prawidłowa:
1 Szybcy i Wściekli
2 Za Szybcy Za Wściekli
3 Tokyo Drift
4 Szybko i wściekle
5 Fast Five
Każda cześć jest fajna i zasługuje na dobrą ocenę

ocenił(a) film na 10
pegazus2000

tak na pewno jest prawidłowa... najpierw Han zginął a w następnej części juz żyje pomyśl troche to nie boli...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
gerwazy_3

heheheheh
więcej diabła :)

ocenił(a) film na 9
p00int666

Co do kolejności wg mnie oczywiście wygląda tak
Szybcy i Wściekli
Za Szybcy Za Wściekli
Szybko i Wściekle
Szybka Piątka
Tokyo Drift

Możliwe ,że przed Tokyo Drift będzie jeszcze 6 część ,jęśli wyjdzie ,ale raczej to definitywny koniec FF a szkoda. O zawsze kochałem tę serię.
WG mojej opinii Wszystkie części były fajnie ,ale pierwsze 3 części to zarąbiste filmy o ściganiu, genialne i ponad czasowe. Moja ulubiona to zdecydowanie 2 część ,najwięcej w niej było wyścigów. TD łączy z pozostałymi częściami osoba Hana, Doma na końcu filmu oraz piękne wyścigi. Nie wiem czemu tyle kontrowersji przy tej części filmu. Świetny film o wyścigach i Drifcie i charyzma Hana. Ale wiadomo gusta...

4 część dobry jako spinacz fabuł wszystkich filmów Fast & Furious , Mniej wyścigów ,więcej fabuły. Choć akcja w tunelach niczego sobie.
a 5 część to świetne kino akcji z samochodami, ze starą i kochaną ekipą. Ile to bananów na twarzy było przy każdej scenie z Hanem,. Romem itp.

Ofc to moja opinia i można się z nią nie zgadzać.

Chcecie szóstej części ? Ja bym chętnie zobaczył ,ale znów kręcąca się w okół wyścigów, najlepiej nielegalnych.

Szybcy i Wściekli to trochę na seria Need for Speed ma swoje lepsze i gorsze częśći ale zawsze fajnie się do nich wraca

ocenił(a) film na 10
gerwazy_3

Cb czlowieku pogieło, i weź mnie nie wyzywaj dzieciaku.... i przypalic to możesz sobie ten swój pusty łeb....

ocenił(a) film na 10
wigrus1

O rany rany..który to już raz ktoś ma problem ze zrozumieniem kolejności.

Proszę : http://www.filmweb.pl/film/Szybcy+i+wściekli+5-2011-560189/discussion/Kolejność+ akcji...,1400080 wszystko opisałem w tym temacie

Pozdrawiam fanów!!