7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

pytanie

ocenił(a) film na 9

widzieliście jakiś błąd w filmie, poza tym, że ciągnięty sejf z początku ucieczki "kulał" się i liny samochodów na pewno się poskręcały, a w dalszej części cały czas liny są idealne - osobno ?
ponadto.. co to za liny, wszystko przecinały i niszczyły... tytanowe jakieś ? niezniszczalne ? :)

ocenił(a) film na 8
ukiwarjat

Wystarczy gruba, stalowa lina która jest bardzo mocno napięta i porusza się z dużą prędkością i ciągnie duży ciężar aby przeciąć naprawdę trwałe rzeczy ;) A co do poskręcania lin to masz rację. Dopiero teraz na to wpadłem. Film jest bardzo dobry 9/10. Zaraz któryś mega krytyk odezwie się że "Ale Zielona Mila też ma 9 a te fast five jest guuufno nie film". Oceniam ten film tak bo został po to stworzony, ma się dziać akcja, ma być naciągany ale trzyma w napięciu.

ocenił(a) film na 9
foRsail

dokładnie zgadzam się z kolegoą foRsail film trzyma w napięci i myślałem że ten gostek z jedynki ten z brodą myślałem że ich zdradzi a jednak nie flm świetny naprawde a ukiwarjat napręż stalową linke i pierdzielnij jabkiem z góry w nią z całej pety tak jakieś 1m 0.5m nad nią ale żeby się napręzyła i to mocno z pewnościa jak pedzi szybko taka lina naprężona to przetnie jak gorący nóż masło to są prawa fizyki ale głupie było to że dwa auta wyrwały i ciągły 10 tonowy sejf