7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186385
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Zaskakują mnie komentarze w stylu : 'film dla debilów' itp. Nikt, kto zna się na kinie nie oczekuje od tego rodzaju produkcji nie wiadomo czego. Filmy takie jak ten są dobre przez to, iż są dobrym sposobem na relaks. Plusami w tym filmie miałby być ekfekty specjalne, piekne samochody - a nie ambitna gra czy skomplikowany watek nasycony dramaturgią. Polecam tak czy inaczej.

amnzji_smak

Sam tak miałem skomentować ten film na początku. Ale ogólnie z czasem nawet zrobił się ciekawy .
Ale motyw z ciągnięciem sejfu ?? Rozumiem że ich nie dotyczą prawa fizyki ?

ocenił(a) film na 6
demson

Przy kręceniu takich filmów fantazja czasem ponosi ;)

ocenił(a) film na 7
amnzji_smak

fantazja fantazją efekty byly niezłe a film napewno lepszy od poprzedniej czesci, pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
amnzji_smak

Film typowo na zrelaksowanie się. Niektóre sceny może aż nadto z gatunku science fiction, ale film OK. Można obejrzeć raz i o nim zapomnieć. Ja się przy nim całkiem nieźle bawiłem, spodziewałem się prostej rozrywki i ją dostałem.

ocenił(a) film na 8
zuro5

Jako że oglądałam każdą cześć to uważam że ta trochę mnie zawiodła ale tylko trochę. W sumie była akcja, efekty specjalne niczego sobie no czasem przesadzone ale o to chodziło moim zdaniem , podoba mi się zlepek aktorów z poprzednich części. Ogólnie miło się oglądało ale jedyne zastrzeżenie za mało samochodów, za mało " nielegalnych" wyścigów po mieście tego troszkę mi zabrakło, tak trochę więcej by się tego przydało wrzucić. Ale w sumie nie mam się czego czepiać.

ocenił(a) film na 6
roxsana2

No właśnie, zapomniałem wspomnieć, że samochodów, tzn. ujęć z samochodami było jak na lekarstwo. Jak już się pojawiły to stały nieruchomo, te parę ujęć jak ćwiczyli ukrywanie się przed kamerą i na początku jak odbijali Doma to za mało. Mogli chociaż pokazać wyścig, w którym wygrali te niebieskie Porsche GT3.

ocenił(a) film na 8
zuro5

dokładnie tego najbardziej mi zabrakło :) tej sceny :( ogromne rozczarowanie :( ehhh :( możne kolejna część pokaże coś więcej :)

ocenił(a) film na 10
amnzji_smak

Brawo i pozdrawiam!
Niewiele jest osób które tak dokładnie rozumieją ideę takich filmów. Rozrywka, efekty specjalne dobra zabawa! To zostało tu osiągnięte.
Dobrze, że są jeszcze normalni kinomani.