PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 162 tys. ocen
7,3 10 1 162301
6,4 38 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

SKORO HAN ZGINĄŁ W TOKIO DRIFT TO CO ROBI W FAST & FIVE to jedno ,a że letty zginęła w szybko i wściekle to co będzie robić w szóstce. Czy to nie dziwne ????????

Mi się wydaje że to powinno iść tak : szybcy i wściekli < za szybcy za wściekli < szybcy i wściekli 6i7 <szybko i wściekle < szybcy i wściekli 5 < szybcy i wściekli TOKIO DRIFT !!!!!!!!!

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
CO NIE ????????? @ @
,,
------
ODPOWIEDZCIE

ocenił(a) film na 6
Berdalion

dokładnie

ocenił(a) film na 7
Berdalion

Jakby było tak jak piszesz to po napisach do szóstej części nie byłby pokazany wypadek Hana w Tokio. Więc Twoja teoria jest błędna. "Płakać mi się chce - gdzie Twoja logika i znajomość faktów." ;)

stasiek363

Czytam tak co piszecie.. Tak naprawde Han nie zginął w Tokyo Drift, Było pokazane czy zginął? Nie!. Gdyby zginął.. To jak wyjaśnicie, że brał udział w Szybcy i Wściekli 6? Gdy złapał Gisele przy akcji w samolocie by ta nie spadła, a Ona go puściła i postrzeliła jednego z ludzi Shaw'a. Po tej akcji. Gdy Hobbs przyniósł im papiery, że są już wolni, Han wrócił do Japonii. Wtedy dopiero zginął, W wyścigu potrącił go samochód, tak jak w Tokyo Drift, Ale wtedy Dopiero ta osoba która go potrąciła (nie pamiętam aktora) Powiedziała.. (cytat) " Dominik Toretto, nie znasz mnie...(Po tych słowach samochód Hana wybucha).. A aktor mówi : Ale poznasz ".. TYLE! Han nie zginął w Tokyo Drift, przeżył, wyniósł sięwtedy z Tokyo żeby D.K go nie znalazł.. Zginął w Tokyo w 6 części Szykich i Wściekłych, obejrzałem każdą część. na 6 byłem na premierze, i jestem tego całkowicie pewny. :>

ocenił(a) film na 10
Przemol12345

Aktor to wydaje mi się Jason Statham i moim zdaniem w Tokio Drift Han zginął. Całe Tokio Drift było oderwaniem do serii, zakładam że było to pewnego rodzaju pokazanie przyszłości. Idąc tym torem Tokio Drift jest między szóstką, a siódemką. A scena o której piszesz to scena z Tokio Drift, tylko pokazana z innej perspektywy.

rubi_rubinek

dokladnie tak !1 Tokio drift dzieje sie mniedzy 6 a 7. i scena po napisach to scena z innej perspoctwyy. i takjtes to Jason stathman

ocenił(a) film na 3
Przemol12345

Aż chce się powiedzieć za znanym memem "WAT?" Han zginął w Tokyo Drifcie bez dwóch zdań i nie ma co drążyć tematu. Tylko, że najpierw zrobili TD, a potem zaczęli lepić kolejne części tworząc błędy i starając się je zalepiać czym popadnie.

Według mnie powinni zrobić takie prawdziwe Fast and Furious 2 i osadzić akcję w Ameryce łacińskiej, tworząc tym samym pomost pomiędzy jedynką i trójką. Pokazać Doma napadającego na ciężarówki w Meksyku wraz z Leonem i Letty, moment gdy poznają Hana, który jeździ Musclem (zgodnie z tym co Dom powiedział w TD), itp.

Tylko, że jakość tej serii leci na łeb, na szyję z każdą kolejną częścią. Albo Wan i Statham uratują tą markę albo poleci ona na samo dno.

ocenił(a) film na 10
Przemol12345

lol, obejrzyj sobie jeszcze raz TD. Dokładnie ta sama akcja co w F&F 6, Evo Shauna i RX-7 VF Hana uciekają przed 350z starego DK i jeszcze jakimś. W Hana uderza ten sam Mercedes jak sie okazuje w szóstce był to brat Owena.

O ile moge zrozumieć jeszcze to, że niektórzy nie rozumieją kolejności tak to co napisałeś nie ma kompletnie żadnego sensu.

Przemol12345

Może macie rację, bo w TD, w Hana wjeżdża samochód.. Tak samo w 6 częśćie Fast & Furious.. To może.. TD było zapowiedzią śmierci Hana. I w TD pokazali jak Han zginie, w 6 częście wjechał w niego Stathan, i strzelił w samochód, samochód wybuchł z Hanem w środku.. A Stathan powiedział " Dominik Toretto, nie znasz mnie. Ale poznasz "

ocenił(a) film na 10
Przemol12345

"TD było zapowiedzią śmierci Hana"

Źle ująłeś, on wtedy zginął i tyle, to nie była żadna zapowiedź tego, że zginie skoro to sie już stało... TD dzieje sie po wydarzeniach FF6 i pewnie jeszcze po FF7 i tak to należy tłumaczyć.

nba93

No to powiedz, czemu FF6 wyszło 24maja a nie przed TD?

ocenił(a) film na 10
Przemol12345

Dżizas a co twórcy nie mogą nakręcić filmu po kilku latach, którego akcja dzieje sie przed wydarzeniami z jednej z poprzednich części? Kto im zabroni? Od kiedy kolejność premiery filmu ma być wyznacznikiem chronologii wydarzeń? ja pierdziele.

Wiesz co to retrospekcja?

ocenił(a) film na 10
nba93

jak was czytam to mi żal d u p e ściska...
to ooczywiste ze tokio drift dzieje sie po pozostałych częśćiach, tylko głupota jest pisać ze dzieje.sie nawet po 7.Przecież rozmowa stathana z.torreto dzieje sie w środku TD gdy han ginie.wynika z.tego ze 7 część zacznie sie mniej więcej w momencie śmierci hana podczas wyżej wymienionej rozmowy i myślę ze wybiegnie za TD abyśmy poznali wynik wyścigu i może torreto zapozna rywala z seanem albo go zwerbuje do czegoś

ocenił(a) film na 10
holly1kox

Nie można do końca być pewnym, że zacznie sie w momencie śmierci Hana, bo znowu mogą skupić sie na chwile na wydarzeniach na jakiś czas przed śmiercią Hana i później w którymś momencie filmu ponowne pokazanie rozmowy brata Shawa z Torreto i przeniesienie akcji w inne miejsce. Zastanawiające jest to, że podobno akcja 7 ma być w LA, więc jak to sie ma do Tokio? Skoro Han zginął w Tokio i Torreto przyjeżdża tam później co widać na końcu TD. Wynika z tego, że w LA powinna być jeszcze jakaś większa akcja i przypuszczam, że to może być na chwile przed śmiercią Hana. Nie uważasz, że byłoby to dziwne gdyby 7 zaczęła sie od tak śmiercią Hana?

nba93

no raczej tak sie nie zacznie,nie to mialem na mysli, ale tak jak piszesz czesc ta doprowadzi do momentu w ktorym ginie han i odbywa sie rozmowa torreto(mam na mysli orientacyjnie te wydarzenie w czasie,musza do tego dojsc bo jesli tego nie zrobia nie dowiemy sie jak potoczy sie reszta filmu) i ja sadze ze film nie skonczy sie zaraz po tym wydarzeniu. wiec zaznaczam ze wtedy nikt nie odpowie na pytanie co bylo pierwsze: tokio drift czy siodemka, bo te czesci beda sie przeplatac
W innym wypadku wszystko zacznie sie w momencie tego wyscigu na samym koncu TD ale z kilkoma retrospekcjami tylko ze to by zaprzeczylo informacje o akcji w LA bo retrospekcjami by jej tylko nie pokazali,tworcy na wiele sposobow moga to rozegrac, moze dominik przyjezdza do japoni ale zaraz cala akcja przeniesie sie do LA-wedlug mnie to jest najbardziej prawdopodobne ale dobrze by bylo gdyby nas czyms zaskoczyli
i ogolnie piszac posta nie zwracalem sie do ciebie NBA93 tylko do tych osob ktore naprawde nie umieja zrozumiec prostych faktow, ty sie bardzo dobrze orientujesz
reasumujac siodemka sie bedzie przeplatac z TD albo odbedzie sie po TD
napisz co myslisz o tym co napisalem

Przemol12345

http://pl.wikipedia.org/wiki/Interquel radzę więcej czytać.

ocenił(a) film na 8
Przemol12345

Tokyo Drift to sequel całej serii kolejność wydarzeń jest następująca Szybcy i wściekli 1, Za szybcy za wściekli, Szybko i wściekle, FF 5 , FF6, a następnie tokyo drift. Ten gość, którego gra Jason Statham to brat Owena Shawa, którego ekipę i jego samego zabili w FF 6. Ten gość zabija Hana, ponieważ zaczyna swoją zemstę i będzie chciał zabić resztę. Taka jest prawda.

ocenił(a) film na 7
Przemol12345

Tak i dwa razy miałby taki sam wypadek w Japonii???

stasiek363

nawet nie czytam tych 50 komentarzy. Powiem tyle: bekę sobie kręcą z każdym takim pytaniem i zawsze wszyscy sie na to łapią. Od premiery F&amp;F z 2009 widziałem miliard pytań "dlaczego Han żyje" i to jest tak samo żałosne jak kiedyś GP Monako F1 na stronie wp gdzie z kolei marudzili "dlaczego polska flaga jest do góry nogami". Daliście się strolować :/

ocenił(a) film na 7
Wingo

co do kolejnosci to macie racje z tym ze TD jest ostatni na to wychodzi ,martwi mnie jednak scena kiedy Han zginąl ,wlasnie obejrzalem ten moment w TD i Han rozbija sie samochodem po tym jak strzela do niego ten zły gosciu z triady no i wywraca sie do gory kołami i otumianiony wybucha w w samochodzie z powodu cieknacej benzyny .... widzi to glowny bohater i jego laska ....no i wlasnie w F&F ktory oladalem w kinie scena jest calkiem inna ,hann rozbija sie samochodem po czym nie moze sie z niego wydostac ,do akcji wkracza Statham i strzela do niego zabijajac go ..... niby ta sama scena ale 2 rozne zakonczenia ,no i Statham sobie odchadzi dzwoniac do Vina ,wychodzi na to ze Hann ginie jednak 2 razy .raz od wypadku raz od Stathama ,tu logika juz sie konczy jak dla mnie ....

ocenił(a) film na 8
maggiexox

Han ginie 2 razy?... Jest to jeden i ten sam wypadek co w TD pokazany z innej perspektywy, natomiast pewne drobne błędy w scenie mogły się pojawić i z pewnością się pojawiły. Wydaje mi się, że kręcąc TD nie mieli pojęcia, że scena w której ginie Han będzie potrzebna do tego aby wcisnąć ją do fabuły części szóstej i siódmej.

Tak jak ktoś już wspominał wydaje mi się, że siódemka rozpocznie się mniej więcej w okolicach zakończenia Tokyo Drift, a Toretto przybywa do Japonii na wieść o śmierci Hana aby zwerbować osobę do składu w miejsce Hana. Być może ten przed śmiercią dzwonił do Dominica informując go, że ma świetnego podopiecznego i mogą być z niego ludzie...

Fabuła kolejnej trylogii może być naprawdę interesująca...

ocenił(a) film na 7
alanero

nie no nie moze zginac 2 razy ,wiem ze to jedna i ta sama scena tylko baaaardzo mocno niedopracowana ,mogli troszke inaczej to rozegrac bo to sie kupy nie trzyma ,jak wybucha samochod Hana i o 3 m od niego biegnie glowny bohater aby mu pomoc ... no i mnóstwo gapiow na ulicy ,a w ostatniej czesci Statham odchodzi powoli od auta w ktorym rozprawil sie z Hanem jakgdyby nigdy nic :) nikt nic nie widzi nikt nic nie slyszy nikt nie probuje mu pomoc

maggiexox

Sceny śmierci Hana w TD i F&F6 są prawie identyczne(wywraca go ten sam samochód, w ten sam sposób), jakieś błędy może są, ale nie są aż tak bardzo zauważalne. A i jeszcze jedno jestem świeżo po F&F6 i Jason Statham nie strzelał do Hana, tylko rzucił naszyjnik Letty w okolice samochodu. No chyba, że oglądałem inną wersję:-).

stasiek363

Nie drzyj ryja

dooom

Panowie zwracam honor za poprzednie moje wypowiedzi.
Więc po F&F 6 jest Tokio.
Niepodobało mi śie to że zmniejszono role Hana, przecież uratował on młodego, wrócił się i przejał uwage japończyka, a potem przez przypadek ktoś go trafił. Tu pokazano że po prostu się ściga i ktoś jak gdyby nidgy nic w niego wbija - płatny zabójca itd.
Nieładnie to zakończyli :(
Ps Naszyjnik Letty został w bazie Shawna więc młody może dołaczy do temu, i będzie kolejna trylogia - wreście te "nieszczęsne Tokio" wkomponuje się w fabułe F&F i będzie wszystko cacy.

dooom

padłam xd