Szybcy i wściekli 7

Furious Seven
2015
7,3 160 tys. ocen
7,3 10 1 160166
6,3 31 krytyków
Szybcy i wściekli 7
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 7

Kpiny jakieś. Paul Walker nie żyje, ale to nie jest powód, by każdą odsłonę tej nędznej serii tak bardzo przeceniać. Zejdźcie na ziemię.

PS. Zdaję sobie sprawę, że 9,5 to ocena przedpremierowa, ale wiem zarazem, że długo po premierze nie zejdzie ona poniżej 7-7,5/10.

ocenił(a) film na 10
MyNameIsDeath

Czy ja wiem. Ja stawiałbym nawet 8.0

ocenił(a) film na 8
MyNameIsDeath

To, że ocena nie zejdzie poniżej 7,5 to normalne. Nie będzie w tym nic dziwnego, ponieważ biorąc pod uwagę trzy poprzednie części oceny były bardzo zbliżone do 7,5:
czwarta część - 7,4
piąta - 7,5
szósta - 7,4
Po siódmej części spodziewam się, że będzie jeszcze lepsza m.in. dlatego, że wystąpi w niej wiele gwiazd: Paul Walker, Vin Diesel, Jason Statham, Tony Jaa, Dwayne, Johnson.

ocenił(a) film na 10
Brian_FF78

Zgadzam się. Też dobrze pewnie na ocenę wpłynie to jak producenci reklamują serię. No i poza tym z części na część dostajemy zupełnie inny poziom.

użytkownik usunięty
Brian_FF78

ale mi to gwiazdy... z Lotra to są gwiazdy :P

ocenił(a) film na 8

Dla Ciebie na pewno tak. ;)

użytkownik usunięty
Brian_FF78

Nie tylko dla mnie wielu osób znających się na kinie

użytkownik usunięty
MyNameIsDeath

Teraz już 9,7 lol gimbaza szaleje :P

Żal.

użytkownik usunięty
MyNameIsDeath

mało powiedziane :P

ocenił(a) film na 4

Przecież może to być wybitny film jeśli chodzi o gatunek AKCJA, także nie widzę problemu :P A raczej będzie to mocna pozycja dla fanów samochodów, pięknych kobiet, dobrych bijatyk, szkoda tylko że coraz więcej tych śmiesznych scen, nierealnych. Uważam, że seria F&F jest swojego rodzaju fenomenem, albowiem nie ma zbyt wielu takich filmów typowo kręcących się wokół motoryzacji. Raczej nie wystawie, 10 bo to przesada, prędzej koło 7/6 bo widzę wszędzie w trailerze te śmieszne nierealne akcje, ale czekamy do premiery. Co ciekawe uważam, że 6 była b. dobrym kinem akcji, tylko przy skoku Dominica przez most, złapaniu Letty i upadku na szybe bez zadrapania, w momencie powagi wszyscy zaczeli się po prostu śmiać :D Jeszcze ten samolot przeboleje, tak samo czołg.

użytkownik usunięty
Putis_K

Aż taki film nie może być wybitny ok jestem fanem ale nie rozumiem wystawienia oceny bez obejrzenia jest żałosne.