Szybcy i wściekli 7

Furious Seven
2015
7,3 160 tys. ocen
7,3 10 1 160166
6,3 31 krytyków
Szybcy i wściekli 7
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 7

Chyba wiekszość nie miała problemu z rozpoznaniem scen z komputerowym Paulem ? ale widzę że dla mniej spostrzegawczych,lepiej je wszystkie opisać.
-wszystkie sceny przed domem Torreto,kiedy pózniej wybucha bomba
-w dwóch scenach ucieczki z autobusu wiszącego na skarpie
-rozmowa z Domem w samolocie kiedy lecą do Abu Dhabi ( Paul wycięty z Fast Five i wstawiony w kadr ) tutaj najtrudniej sie połapać,dobrze to zrobili.
-wszystkie sceny na plaży w Abu Dhabi (kiedy Paul spoglada w prawo,jest to ujęcie z końcówki Fast Five)
-wszystkie ujęcia wewnatrz auta w Abu Dhabi,kiedy skaczą miedzy wierzowacami
-jazda autem z postrzelonym Kurtem Russelem
-kiedy wszyscy stoją obok siebie na tle L.A i ustalają plan działania
-jazda Nissanem GTR raz jest prawdziwy Paul a raz CGI
-ostatnia walka z Tonym Jaa
-no i oczywisćie piękne i wzruszające zakończenie to w całośći CGI

Dla mnie seria defitnitywnie sie skończyla w chwili,kiedy Brian znika w swojej białej Suprze za horyzontem.Vin Diesel z szacunku do Paula powinien skończyć z kręceniem kolejnych częsci,ale teraz wszyscy będa pieprzyć,że On chciałby żebyśmy krecili dalej itp. bla bla bla - a wiadomo ,że ta część zarobiła krocie głównie z powodu śmierci Paula.Dla mnie pierwsze skojarzenie na słowa Fast & Furious to zawsze był Paul Walker a dopiero pózniej Vin Diesel i reszta ekipy.

ocenił(a) film na 10
Cool_Reaper

http://www.filmweb.pl/film/Szybcy+i+w%C5%9Bciekli+7-2015-678251/discussion/Sceny +z+komputerow%C4%85+twarz%C4%85+Paula+Walkera.,2627444

Jeszcze cyfrowa twarz Briana jest w scenie po tym jak Lykan spadł z wieżowca a Brian stał obok Dominika ale w sumie można to zaliczyć do scen z wyskoku. Co do tej sceny w Abi Dhabi gdy patrzy prawo. Nie wydaje mi się żeby to była wycięta scena z 5. Porównałem obie sceny i bardziej stawiałbym po prostu na CGI. Możliwe również że wycieli tą scenę i jeszcze podrasowali ją.

ocenił(a) film na 7
PaulWright

Sprawdz jeszcze raz. To jest sam koniec filmu kiedy Brian i Dom popijają browar i Brian spogląda w prawo na swoje auto i Doma i proponuje wyścig jeden na jeden.Głowa Paula jest wycieta z tej sceny i wstawiona w ujecie w Abu Dhabi o ktorym pisałem wcześniej.

ocenił(a) film na 10
Cool_Reaper

Wiem o którą scenę Ci chodzi. Porównywałem tą scenę w którymś trailerze bo film oglądałem tylko raz w kinie. Jak wyjdzie w dobrej jakości film w tedy się pobawię w analizowanie. Co do scen w Nissanie GTR to również jest scena wycięta z 6 części w scenie gdy Brian wdał się w pościg za samochodem ''rampą''. Została wycięta i komputerowo zmienili mu stój i dali efekt lustrzany co wyjaśnia zmianę pozycji jednej ze zmarszczek na jego twarzy. Musieli dać efekt lustarzany ponieważ w 6 BMW miało kierownice po prawej stronie a w 7 Nissan miał po prawej. Ale chyba opisałem to w temacie, który podałem wyżej.

ocenił(a) film na 7
Cool_Reaper

co do konca sie zgadzam w pelni i 8 czesci zdec ydowanie mowie nie