Gdy była mowa o tym jak dokończą film w sieci w każdej nowej informacji (co trwa do dzisiaj) jest mówione że Paul Walker zagrał w większości scen. Ale czy to prawda? Wiemy że film dokończyli z pomocą dublerów na których została nałożona twarz Paula. Ale czy tych scen z prawdziwym Paulem było więcej czy mniej?
Przed śmiercią aktor zagrał w wielu scenach takich jak pogrzeb Hana, sceny z opancerzonym autobusem (Co prawda tutaj zostało mu do dogrania kilka krótkich scenek ale tym zajęli się jego bracia), scena z długim tunelem która ma być jedną z głównych akcji no i wiele innych choćby sekundowych scen.
Paul zginął miesiąc przed kręceniem scen w Abu Dhabi ale to nie znaczy że nie zobaczymy w tych scenach prawdziwego Paula. O co mi chodzi? o to że w filmach a już na pewno w FF akcja filmu rozgrywa się w różnych pomieszczeniach jak warsztaty, domy, sala balowa itp. Często takie sceny kręci się nie koniecznie w danym mieście w którym akcja będzie miała miejsce a w zupełnie innym miejscu.
Na przykład na tym zdjęciu widać że jest to ht tp: //i. imgur. com/EigZC mk.jpg scena jakiegoś przyjęcia/balu w Abu Dhabi. Te sceny były nagrywane przed śmiercią Paula więc albo możliwe że mogły być nawet nagrywane i w Los Angeles w jakiejś specjalnej wielkiej hali albo nawet i w budynku a zmieniono tylko scenerię.
Tutaj jest news z mojej stronki
''Zagrał większość swoich scen przed śmiercią
Wiadomo także, że studio nie planuje całkowicie rezygnować z filmu. Walker zagrał większość swoich scen przed śmiercią, zostały mu tylko ostatnie ujęcia, które miały się odbyć w styczniu w Abu Dhabi. Dziś - po przerwie na Święto Dziękczynienia - miał również pojawić się w Atlancie, by wraz z ekipą nagrywać sceny z wyścigami samochodowymi. Jednak w przerwie od zdjęć w sobotni wieczór wziął udział w wystawie samochodowej w Santa Clarita, na której zbierano pieniądze na pomoc dla ofiar niedawnego tajfunu na Filipinach.''
Można w nim przeczytać że miał wystąpić w paru scenach wyścigowych w Abu Dhabi.
To samo może dotyczyć tego zdjęcia ht tp ://i. imgur . com/yYjY ZZC. jpg . Akcja ten sceny może dziać się w Abu Dhabi ale była nagrywana w zupełnie innym miejscu. To zdjęcie również pochodzi z przed śmierci Paula.
Tu kolejny news z mojej stronki (po śmierci Paula)
''Rodzinka wraca do Abu Dhabi...
Aktorzy wracają na plan do Abu Dhabi...
Ostatnio kręcono tam sceny pościgu policji za czerwonym Ferrari 458.
Informacją o powrocie do AbuDhabi podzielił się znami na facebooku Tyrese Gibson znany jako Roman Perace - czyli najzabawniejsza postać w serii Szybkich i Wściekłych.''
Nie którzy uważają że sceny z CGI będą nagrywane tak że albo w oddali albo bardzo szybkie ujęcia. Myślę że nie wydaliby na coś takiego 50 mln. Skoro już podjęli decyzję o tym to myślę że postarali się i że ujrzymy najlepsze CGI jakie do tej pory powstało.
Oczywiście po śmierci Walkera scenariusz zmieniono. Ale myślę że nie w takim stopniu żeby usunąć postać Briana O'Connera tak żeby było go jak najmniej i przepisać jego kwestie innym osobom a zmieniono go tak aby uhonorować go i wytłumaczyć jego przejście na ''emeryturę''. Po śmierci aktora trzeba było jakoś wytłumaczyć dla czego jego postaci nie będzie w kolejnych częściach.
Ej, jak to było ze Stathamem? Fani wiedzieli, że zagra w kontynuacji brata, który będzie chciał pomścić Owena czy to było takie zaskoczenie? Chodzi mi, ze po obejrzeniu 6 części na dodatkowej scenie widzimy Stathama i wszyscy wow, ale super, nie spodziewałem się czy wiedzieli, że będzie?
Nie którzy nie są fanami filmu ale lubią sobie obejrzeć każdą najnowszą część i może nie interesują się tym tak jak my. Ja na przykład nie spotkałem się z niczym takim aby było jakieś wielkie zaskoczenie że Statham wystąpi w FF7. Nie którzy ludzie cieszą się z jego występu a inni uważają że nie powinien grać w tej części.
To, że kręcili różne sceny w różnych miejscach to fakt....
Teraz nawet seriale telewizyjne są tak kombinowane i szatkowane z ujęciami.
Nie dziwie się, że w filmie za dosyć duża kasę robi się podobnie, albo i jeszcze bardziej ;)
A co do tematu CGI to również liczę na super efekt, bo w końcu, jak już raz pisałem, mają pieniądze żeby zrobić to jak najlepiej :)
Możecie wyjaśnić, co wy macie z tymi przerwami w linkach? Nie możecie wkleić normalnie linka, który normalnie... działa?
http://i.imgur.com/EigZCmk.jpg
I gdzie jakieś wiarygodne źródło, że 50 melonów?
Nie potrafili nałożyć twarzy na scenę w LA (w każdym zwiastunie widać dublera), robią przeklejki z innych części a wy liczycie, że to będzie jakiś przełom :)
Uwierz mi że nie mogę. Jeszcze ostatnio normalnie wszystko było ale od nie dawna muszę robić przerwy w linkach. Gdybym nie musiał to uwierz, nie robiłbym tego.
Przeklejki masz w trailerze żeby zachować sens. Nie są na tyle głupi aby dawać w filmie przeklejki z innych części. A zresztą co ja będę Ci więcej pisać. Czekasz na film tylko po to żeby zobaczyć jak wyszło CGI, ok. Mam nadzieje że Cie zadowoli albo i nie bo nie wiem na co liczysz ale to już Twoja sprawa.
A ja Ci mówię, że te przeklejki będą w filmie :) Np. ta wycięta z "F5". Myślisz, że zawracaliby sobie głowę wycinaniem i zmienianiem tła, tylko po to, żeby umieścić takie ujęcie w jednym spocie (bo w zwiastunach go nie ma). Do tego - teraz ujęcie z "I'm comin with you" ma podłożony inny głos.
Film jest już skończony a na tym ujęciu z LA, w zwiastunach wciąż facjata jakiegoś latynosa. Zostawialiby stare, niedopracowane ujęcie, w zwiastunach? Wątpliwe.
Liczę, że mnie zadowoli jako całość (i ciekawym tych efektów) ;)
Myślę że tych przeklejek nie będzie w filmie. Wycieli scenę z FF5 i wycieli tło i dodali do traileru ponieważ ukrywają CGI przed nami aby pokazać nam je dopiero w kinie. Dla nich wycięcie takiej sceny i podretuszowanie to szybka sprawa. Co do ujęć w LA nie wiem czy w filmie poprawią ten kawałek twarzy czy nie (prawdopodobnie nie, pewnie nie zauważyli albo olali, nie wiem). Mają pewnie przygotowane kilka scen które mogą użyć w trailerze i jedna z nich to ta w L.A. Zresztą takie TV Spoty czy trailery mogły być przygotowane już dawno wraz z pierwszym trailerem i czekały tylko na wrzucenie do sieci.