Szybcy i wściekli 7

Furious Seven
2015
7,3 160 tys. ocen
7,3 10 1 160166
6,3 31 krytyków
Szybcy i wściekli 7
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 7

idiotyzmy

ocenił(a) film na 5

Mój Boże chcą tą telenowele kręcić do 2021 :/. Ostatnio znów oglądałem z nudów 7 i wychwyciłem kolejny słaby punkt scenariusza. Wiem wiem ta telenowela ma tych punktów bez liku. No ale lubię się pastwić :). Więc ... Tokio Drift to mój ulubiony film z serii i uważam ze trzymał dobry poziom. W 7 pokazane jest jak dokładnie ginie Han. Jak wiemy w Tokio Drift Han zajmuje się przekrętami na Yakuzie i innymi tego typu duperelami... A przecież dorobił się fortuny !!!!!!!!!!!!!. Idiotyzm goni idiotyzm no ale ta telenowela jest kręcona dla idiotów

magik30

Widocznie to nie problem filmu a widza, który albo nie zrozumiał albo nie uważnie oglądał. Po pierwsze to Han sam mówił głównemu bohaterowi że ma pieniądze, co oznacza już że w przeszłości się dorobił (co wiemy z innych filmów tej serii). Po drugie Han nie pracował dla Yakuzy lub nawet dla tego całego DK. Może trzymał się z nimi, choć nie wiadomo czemu dokładnie, jednak widać że najlepszymi przyjaciółmi nie byli, ale Han na pewno dla nich nie pracował. A nawet gdyby (choć w filmie nie było ukazane że dla nich pracuje) to nie dla pieniędzy, a może dla rozrywki lub adrealiny, tak samo jak wyjaśniał Shaunowi że nie ściga się dla forsy, bo ją ma. Han po prostu płacił DK'owi za przebywanie na ich terenie, tak samo jak reszta populacji. To wszystko w filmie jest wyjaśnione, pokazane.