TRON

1982
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19734
6,2 16 krytyków
TRON
powrót do forum filmu TRON

Jak na film, który ma tyle lat, wspaniałe. Włączając go, nie spodziewałam się, że będą tak dobre. W porównaniu do wielu nowoczesnych filmów sf, jest świetny i polecam.

ocenił(a) film na 10
rusofil

ma ten klimat którego teraz wiele filmów nie ma :<

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Mnie jakoś te efekty specjalnie nie powaliły. Ogólnie film był średni. O wieeele bardziej wolę nowego Trona. Nie wiem, może nie potrafię docenić świetności niektórych starych filmów, ale okropnie się na tym Tronie nudziłam.. (Bez obrazy dla tych, którym film się podobał).

ocenił(a) film na 8
shika9

No tak, film mógł nudzić. Fabuła nie była wymagająca (Bajka Disneya), i film był nastawiony na przedstawienie świata (porównania do naszego), co może nudzić ze względu na wiekowość efektów. Pewnie dlatego podobał Ci się nowy tron bo był na tej samej zasadzie.

rusofil

Mam podobne odczucia. Obawiałam się podejść do tego filmu już od kilku miesięcy tym bardziej, że starsze produkcje mnie odrzucają. Ale film mile mnie zaskoczył. Grafika komputerowa jak na tamte czasy zwaliła mnie z nóg. Nie miałam odczucia, że film jest tak starodawny (ze względu na przełom grafiki w latach). Kreacja bohaterów i ich relacje też nie były najgorsze, choć wiadomo, że najbardziej skupiali się na efektach specjalnych. Polecam film ze względu na klimat i na nie bagatelną fabułę ;)

ocenił(a) film na 7
rusofil

Oglądałam ten film będąc jeszcze dzieckiem i byłam zafascynowana.Chętnie bym sobie go znowu obejrzała ale nie mogę go nigdzie znaleźć.Ma ktoś może jakieś namiary?

ocenił(a) film na 7
lilithat84

W Googlach jest wszystko.

ocenił(a) film na 8
rusofil

To jest film który zmienił podejście do efektów specjalnych.
Podobno został wykluczony z nominacji do oscarów za najlepsze efekty, bo stwierdzono że użycie komputera w takim stopniu to oszustwo :) a kilka lat później już wszyscy tak robili i dostawali za to oscary.