PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779051}

Tajemnica Marrowbone

El secreto de Marrowbone
2017
7,1 19 tys. ocen
7,1 10 1 18537
6,6 8 krytyków
Tajemnica Marrowbone
powrót do forum filmu Tajemnica Marrowbone

Proszę!

ocenił(a) film na 10

Wytłumaczy mi ktoś dokładnie, co i jak? Bo nadal nie do końca rozumiem...

ocenił(a) film na 9
barbara_godek

czego dokładnie nie rozumiesz? chętnie pomogę :)

ocenił(a) film na 10
Olson95

No jak to w końcu było?
Od kiedy Jack miał te urojenia? To on porobił podpis matki? Ile czasu upłynęło od tego kiedy Ali się dowiedziała całej prawdy?

ocenił(a) film na 10
barbara_godek

UWAGA SPOILER
Na końcu jest wyjaśniona ta scena jak ojciec strzelił w okno i nagle jest "pół roku później". To właśnie od tego dnia w którym ojciec ich znalazł i zabił jego rodzeństwo na strychu Jack miał to rozszczepienie jaźni czy jak to się tam nazywa. Przez to niepokazane pół roku i dalsze dni wszystkie rzeczy jakie robili niby wszyscy to robił sam Jack. To on rozmawiał jako mały Sam z Allie morsem z okna, to on wszedł do komina po kasetkę z pieniędzmi, to on sam rozmawiał ze sobą podrabiając podpis matki w pokoju i to siebie widział pod prześcieradłem jak wszedł potajemnie do pokoju matki jako Sam gdy to lustro się odsłoniło. Jak to wszystko się wyjaśniło to szczena opadła mi do samej ziemi i od kilku dni nie chce się podnieść. Ten film to majstersztyk

ocenił(a) film na 9
kieubasa

ja też nie mogę wyjść z podziwu! film zrobił na mnie przeogromne wrażenie, i bardzo się cieszę że powstał tak późno, bo nie byłoby takiego super efektu np 20 lat temu ;p

ocenił(a) film na 8
Olson95

Tyle że podobne zakończenia już były w wielu filmach. Gdyby właśnie ten film wyszedł 20 lat temu, czyli przed premierą chociażby "Innych", to właśnie wtedy twist sprawiłby, że byłoby to coś nowatorskiego. Choć z zachwytami generalnie się zgadzam, fajnie wykorzystał ten motyw :)

ocenił(a) film na 9
kieubasa

To Jack ich zabił, podałam dowody w temacie "bledne interperetacje". Niesamowite.

ocenił(a) film na 10
barbara_godek

A Ali się dowiedziała prawdy w zasadzie wtedy kiedy i my ;p po tym czasie gdy niby jako rodzeństwo postanowili jej powiedzieć

ocenił(a) film na 10
kieubasa

ooo dziękuję bardzoo!! Film był meega

ocenił(a) film na 8
kieubasa

A co ze zdjęciem które zrobiła im Allie? Było zrobione przed śmiercią rodzeństwa?

shadii100

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 9
m4dlen

Zdjęcie zostało zrobione na samym początku kiedy się poznali, wtedy jeszcze wszyscy żyli.

barbara_godek

Rodzina ucieka poskandalu związanym z procesem ich ojca w którym matka i syn zeznają przeciwko niemu. Ojciec jest złodziejem mordercą. Nie tylko zeznają ale matka wprost kłamie i zabiera lumpy uciekając za ocean. Ojciec jest tyranem i znęca się nad nimi, dla nich to okazja. Matka umiera i przekazuje najstarszemu odpowiedzialność. Ojciec ucieka z więzienia, nietrudno ich znaleźć , uciekają do panieńskiego domu matki. Wie że mają pieniądze z jego rabunków i chce je zabrać, chce też się zemścić. Osacza młodsze dzieci na strychu. Są tak zamknięte i nie mogà uciec wiec wskakuje przez komin teraz wszyscy są w pułapce. Zabija je. Najstarszy syn przybywa za późno, wie że nie żyją. Zamurowywane drzwi tak by to miejsce stało się grobem dla wszyskich, chce się zabić ale jego umysł w rozpaczy się dzieli przywołując zmarłe rodzeństwo. Nie są duchami
Są nim dlatego wyrzuca lustra bo widziałby że to nie odbicie brata cyz siostry lecz swoje. To wszystko,

ocenił(a) film na 9
Martes_foina

Odrzucasz łatwo teorię o ojcu jako osobowości Jacka na co jest wiele wskazówek wręcz oczywistych przesłanek.

Martes_foina

Nie było żadnego ataku ojca, to też są urojenia Jacka jak coś ;)