PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=775006}

Tajemnice Silver Lake

Under the Silver Lake
2018
6,4 20 tys. ocen
6,4 10 1 19766
7,5 79 krytyków
Tajemnice Silver Lake
powrót do forum filmu Tajemnice Silver Lake

Czy zamiast tworzenia kolejnego skąpanego w nostalgii filmu, biczującego się jaka to popkultura nie jest zła, nie lepiej nakręcić... własne, ciekawe, kreatywne i autorskie dzieło?

OGROMNY minus dla Davida Mitchella po doskonałym, żywym, empatycznym i pełnym emocji "It Follows".

ocenił(a) film na 5
Lighan

Całkowicie się zgadzam. Ten film to zupełna strata czasu. Takie wielkie rozdmuchane NIC.

Lighan

Film atakuje nagością, seksem i przemocą a cała ta pulpa trafia widza w twarz, który po sensie czuje się jakby ptak na niego narobił. Prywatne śledztwo bohatera jest intrygujące i przypomina odcinek z archiwum X, ale z racji całej tej wspomnianej otoczki obraz pozostawia niesmak, a taki bohater bardziej pasuje do jakiegoś filmu pod tytułem: "w poszukiwaniu d.... na jedną noc".

ocenił(a) film na 1
Shar

Pełna zgoda! A ten film na prawdę zapowiadał się ciekawie :/

ocenił(a) film na 8
Lighan

ten film jest na tej samej zasadzie co Fight Club, a jednak go nie lubicie. Dobre

ocenił(a) film na 1
FireJach

Fakt, że film może poruszać podobną tematykę do dzieła odnoszącego sukces nie jest jednoznaczne z jego dobrą jakością. Najistotniejszą kwestią jest tutaj same wykonanie filmu, a według mnie nie wyszło ono "Tajemnicy..." najlepiej ze względu na swą pretensjonalność, ostentacyjny cynizm i ordynarność :) (Swoją drogą przypomnialeś mi o tym by zrobić re-watcha Fight Clubu, bo jestem ciekaw jak go teraz odbiorę :D)

użytkownik usunięty
Lighan

Co było w tym filmie pretensjonalne i cyniczne?