Tajemnice lasu

Into the Woods
2014
6,0 58 tys. ocen
6,0 10 1 58236
5,7 26 krytyków
Tajemnice lasu
powrót do forum filmu Tajemnice lasu

Nie rozumiem niektórych komentarzy, jak choćby odnośnie tego, że za dużo śpiewają. To jest musical, forma śpiewanego tekstu miał z założenia i według mnie jest urokiem tego filmu. Może nie ma tu akcji, wybuchów, ale natomiast jest kilka wątków humorystycznych, nie jest to bajka jak każda z happy endingiem, bardziej postarali się pokazać życiową stronę zakończenia.
Osobiście polecam jako dobry film dla wszystkich, naprawdę solidnie zrobiony, bez zaniżania średniej bzdurnymi komentarzami :)

ocenił(a) film na 8
JeremyX

Ci do śpiewania... w kinie obok mnie siedziała dziewczyna i na początku powiedziała coś takiego: to oni tak będą śpiewać cały czas?, a chyba jej facet odpowiedział: poczekaj to dopiero początek filmu... ja nie wiem czy ci ludzie nie sprawdzają na co idą

ocenił(a) film na 6
mona_101

Ale przecież Grease i Moulin Rouge to też musicale ale śpiewania w nich jest dużo mniej. Zgadzam się z ta krytyką niestety bo o ile prawdziwe piosenki było świetne tak to "śpiewane mówienie" po godzinie było nie do zniesienia.

klaudia2251

Są musicale i musicale. Nie można porównywać lekkiego i romantycznego Grease z baśniową formą Tajemnic lasu. Niektóre z musicali zakładają, że śpiewana jest praktycznie całość tekstu jak na przykład Nędznicy czy właśnie Tajemnice lasu w związku z czym nie można powiedzieć, że w musicalu było za dużo śpiewana to przecież nielogiczne. Tajemnice lasu to faktycznie film dla koneserów gatunku a nie dla szerszej publiczności jak widać. Ja uważam, że film w swoim gatunku jest arcydziełem.

ocenił(a) film na 3
JeremyX

Osobiście lubie musicale, jednak musze poprzeć niektóre osoby, w tym filmie było ZA DUŻO śpiewu, przez to film okazał się nudny,irytujący i za długi.

ocenił(a) film na 5
JeremyX

Bo śpiewają za dużo. Formuła musicalu nie zakłada ciągłych śpiewów. W dobrych musicalach bohaterowie mają POWÓD, by kwestie wyśpiewać, a w 'Tajemnicach lasu' śpiewają za często, bez motywacji i co gorsza- większość piosenek zapomina się zaraz po seansie.