Tajemnice lasu

Into the Woods
2014
6,0 58 tys. ocen
6,0 10 1 58236
5,7 26 krytyków
Tajemnice lasu
powrót do forum filmu Tajemnice lasu

Niewiele widziałem musicali. Podrzuci ktoś tytuły, które powinienem obejrzeć?

ocenił(a) film na 4
gumiaks12

Elo.
Obadaj soebie
Nędzników (dla mnie rewelacja)
Mamma Mia!
Jesus Christ Superstar
Hair(1979)
Moulin Rouge!

Jest tego więcej ale na początek wystarczy :)

Mr_Anderson

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)

gumiaks12

Obejrzyj Chicago. Film w reżyserii Roba Marshalla, czyli tego samego co Into the Woods. :)

ocenił(a) film na 6
gumiaks12

Sweeney Todd, Tańcząc w ciemnościach, Upiór w operze(niezły, ale mi się nie podobał)

ocenił(a) film na 8
gumiaks12

Może jeszcze "Deszczowa piosenka", "West side story", "Kabaret" i "Skrzypek na dachu". To, można powiedzieć, klasyka gatunku ;)

Jumpin_jack_flesh

No to jeszcze "Dźwięki muzyki", jeśli jedziemy klasyką :)

ocenił(a) film na 8
biedny_misiu

Racja! "Dźwięki muzyki" uwielbiam :)

gumiaks12

Sweeney Todd!!!

ocenił(a) film na 9
gumiaks12

Sweeney Todd w reżyserii Burtona, obowiązkowo z Deppem oraz Carter
Rent - musical o nowojorskiej bohemie na przełomie 2000roku - tematy poruszane to między innym: homoseksualizm, transseksualizm, AIDS, narkomania
Hairspray z 2007 roku - rock'n'roll na całego. Trochę przerysowany obraz segregacji rasowej, no i oczywiście Travolta w roli MATKI głównej bohaterki
Cats - nieśmiertelne już Koty. Obowiązkowa pozycja na liście każdego fana musicali.
Across the Universe - muzyka Beatles'ów jako tło do życia dzieci kwiatów i wojny w Wietnamie. Lepiej podejść do tego musicalu z dystansem - mnóstwo scen obrazuje wizje i fazy po narkotykach.
Repo! The Genetic Opera - mroczne, gotyckie, warte obejrzenia chociażby ze względu na Paris Hilton, której w jednej z ostatnich scen odpada twarz (dosłownie!)
Rock of Ages - śmietanka aktorska - Tom Cruise, Alec Baldwin, Russel Brand, Bryan Cranston, Catherine Zeta-Jones, świetna muzyka rockowa i odrobina jego historii z Sunset Strip
Willy Wonka and The Chocolate Factory - obie wersje 1971 oraz 2005
Funny Girl - z Barbarą Streisand
Burleque - Cher i Aguilera, historia naiwna, ale miło ich posłuchać
La vie en Rose - historia Edith Piaf
Nightmare Before Christmas - poza poklatkową animacją wg Burtona, nie należy zapominać, że jest to musical!
Ponadto: Fame, Dreamgirls, Grease (tylko omijać drugą część!), Anny, Chicago, Moulin Rouge, Cabaret, The Rocky Horror Picture Show, Mack The Knife

coniakiju

The Rocky Horror Picture Show "ponadto"? Rocky Horror OBOWIĄZKOWO! :)

ocenił(a) film na 6
gumiaks12

jak dla mnie sweeney todd i mamma mia to najlepsze jakie widzialam

gumiaks12

http://www.filmweb.pl/film/Kopciuszek-1997-4589

ocenił(a) film na 7
gumiaks12

Sweeney Todd i Rocky horror Picture Show :D