PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97884
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Coz moge powiedziec, zapowiadal sie fantastycznie, obsada, rezyseria, muzyka, wszystkie zwiastuny potegowaly moja chec obejrzenia go. Ponadto recenzje, dobre komentarze, dobre miejsce w Box Office. W koncu 4 dnia po premierze siedze w sobie w kinie a tu oprocz mnie na sali jest jeszcze 6 osob. Mysle sobie ze cos tu nie gra. No ale film sie zaczal. Czekam, czekam, czekam na rozwiniecie akcji, na to zeby sie poklasc ze smiechu a tu nic... Sceny przeciagaly sie w nieskonczonosc, duzo niepotrzebnych, niewnoszacych nic do filmu scen, niemal zero humoru - bynajmniej mnie on nie smieszyl, chociaz ludzie na sali tez nie wygladali na rozbawionych. Jedyny plus moim zdaniem nalezy sie dla Brada Pitta, postac przez niego odtwarzana byla rewelacyjna i jako jedyna wnosila troszke smiechu. Nie wiem czy moje wysokie oczekiwania spowodowaly tak wielkie rozczarowanie, czy moze brak mi intelogencji zeby dostrzec ukryty geniusz tego filmu ale dla mnie to zwyczajna lipa. Przereklamowany, przegadany, nudny...

PaczEgg

Wielu osobom nie odpowiada humor braci Coen, to się już ciągnie od "Raising Arizona", te same zarzuty. Dlatego też nie dziwię ci się - to nie był film dla ciebie. Niektórzy potrafią obejrzeć "Big Lebowskiego" i powiedzieć, że nudny, a niektórzy płakać na nim ze śmiechu (jak ja). Myślę (mam nadzieję, bo jeszcze filmu nie widziałem), że w tym przypadku jest podobnie.

ocenił(a) film na 9
Albertino

Film nie jest tak smieszny jak Big Lebowski ale jest rewelacyjny! Coz, niektorzy lubia The Dude a niektorzy Tropic Thunder czy Ace Ventura.

ocenił(a) film na 6
screwston

To ja jestem dziwny, bo lubię Kolesia i Tropic Thunder jednocześnie :/

ocenił(a) film na 9
K_meyer

Sorry nie chcialem nikomu umniejszac, mialem na mysli ze mimo ze to dwie komedie to sa zupelnie inne.