PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97884
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Kino Tarantino...

ocenił(a) film na 6

Mam wrażenie, że scenarzysta i reżyser chciał zrobić komedie w stylu Tarantino. Mam takie wrażenie bo fabuła filmu jest praktycznie żadna, natomiast potaci są bardzo charakterystyczne i głupie. Pitt gra idiotę, Clooney pier**ego kolesia co ma "schizy" że chcą go zabić a Frances McDormand gra babke która za wszelką cene chce zdobyć kase na operacje. W połączeniu to z róznorakimi wątkami komediowymi które są nietypowe np. krzesło Clooneya, śmerć Pitta czy pościg za Malkovicem(bo nie dał kasy którą miała być przeznazona na operacje Frances) jak uderzył Pitta i wiele innych motywów, kojarzy mi sie wyrażnie ze stylem Pana Trantino. Aczkolwiek film obejrzałem i nie żałuje. Spoko komedia choć nie często mi sie przyszło śmiać. Najbardziej mnie rozbawiła akcja jak Clooney użył broni której nie używał przez 20 lat :P

Szajba

Coenowie i Tarantino to po prostu podobny styl. Ja lubię i braci i Tarantino; )

ocenił(a) film na 8
Szajba

Mam takie same odczucie, tak jakby Tarantino był na planie i razem to kręcili. Scena, w której Chad ginie jest typowo tarantinowska i ten uśmieszek Chada... Za każdym razem śmieje się z tej sceny.

Szajba

Dokładnie! Aż w pewnym momencie zastanowiłam się czy przypadkiem Tarantino nie jest współproducentem czy kimś podobnym :)