Generalnie nie polecam wogole daje 3 za obsade bo reszta to niewiadomo co to jest,fil tak naprawde o niczym.ROZCZAROWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
to bylo okropne! dawno nie ogladałam tak beznadziejnego filmu... max 2/10. Obsada znakomita ale całośc siega dna!
Po co dawac do filmu sławnych aktórów jak i tak jeden umiera w połowie (nawet nie) filmu a drugi tylko wydziera pape i co drugie słowo fuck(Malkovich)
Kino braci Coen nie jest dla wszystkich. To wyraźnie widać po komentarzach powyżej.
na pewno nie dla mnie. Po pierwszych 10 minutach filmu to stwierdziłam, ale obejrzałam aby miec opinie o całości a nie paruset sekundach.
dokładnie. Widocznie wielu nie zrozumiało dowcipu zawartego w filmie. Szkoda. Ja jedyne czego żałuję w tym filmie to tego, że jest taki krótki
Ja podobnie - moim zdaniem humor na najwyższym poziomie i szkoda ze film tak krótko trwał bo naprawde swietnie się na nim bawiłem
slav : żałosne komentarze, licząc także te niżej twojego autorstwa, ale jakoś lubię na taki odpowiadać. Chyba dlatego, ze ludzie którzy tak piszą myślą że są inteligentniejsi od reszty. Ten film zdecydowanie nie jest wybitny. Dla mnie zwyczajnie słaby. I czy to znaczy że go nie zrozumiałem? Ty oczywiście tak z góry zakładasz. A ten film ma wszelkie predyspozycje do tego by nazwać go nudnym, wlekącym się filmem z fabułą bez wyraźnego celu i bez polotu. A Brad Pitt szkoda że zginął w tym "niespodziewanym zwrocie akcji", bo był najciekawszą i najśmieszniejszą postacią w całym filmie.Postacie specjalnie stereotypowe, całość prześmiewcza i groteskowa, ale to nie znaczy ze z miejsca film jest super, no i oczywiście inteligentny (więc jak komuś się nie podoba to kretyn). Jeszcze czepiasz się literówek, to żałosność twoich komentarzy tylko potęguję, wbijasz się na nowy poziom, gratsy
Sory Slav ale oglądam duzo filmów oraz ,,je rozumie''.Ten film był poprostu rozczarowaniem ,jezeli masz reklame w Tv pod tytułem ,,najśmieszniejsza komedia roku'' to po obejrzeniu idzie sie tylko za głowe chwycic,oczywiscie nie kierowałem sie tą reklamą zeby go zobaczyc.Ja bym to nazwał słabą dramato-komedią ,a obsada wcale nie była genialna bo Malkovich zagrał słabo wręcz przeciwnie do Pitta który zagrał dobrą role(był smieszny)ale i tak ginie zaraz na początku,żal.pl.
Film trwa niecałą godzinę czterdzieści, Pitt ginie równo po godzinie. Nie jest to zaraz na początku, nie jest to prawie w środku, nie jest to w środku.
Film ciągnący się aczkolwiek fajny.
Faktycznie masz racje zle obliczyłem czas ,wydawało mi sie ze zginoł na początku co nie zmienia faktu ze i tak kiczowo ze zginoł:(
To było i miało być zapewne niespodziewane rozwinięcie akcji. Udało się to Cohenom :)
Piszemy "zginął" , a nie "zginoł". Co z tego że Pitt znika po godzinie ? Co cię boli w tym temacie ? Jesteś w nim zakochany , czy coś ? Żenada ...
A co to ma za znaczenie czy jest w nim zakochany? Pitt znika, co mnie na przykład też boli, to stworzył naprawdę fajną postać. :>
To własnie akurat jest plus,że zginął po godzinie czy po iluś tam(co za roznica w ktorej czesci filmu??) najważniejsze, że było to niespodziewane. Jak dla mnie film świetny, mogłabym obejrzeć jeszcze raz, naprawdę się ubawiłam, rewelacyjna obsada. Moim zdaniem film wart zobaczenia.
zauważyłem ten błąd ale nie poprawiłem(bo nie wiem czy sie da,jak pisze szybko to mi sie zdarzają czasem) i wiedziałem ze ktos mi go wypomni to było pewne;)
Nie jestem zakochany tylko to jest mój ulubiony aktor i tyle,To tak jakbys oglądał np,,Skarb Narodów''i Cage dostaje kulke w łeb i finito,reszta odkrywa skarp itp może nie najlepsze porównanie ale powiem ze byłem rozczarowany
Zgadzam się ... ja dałem 1 , bo to totalne nieporozumienie ... Tacy aktorzy w takim gniocie... Totalna beznadzieja
Jakiś "adrian" , następny znawca kina. Połyka kolejne komercyjne produkcje z Hollywood, i pisze jakie to dno nakręcili bracia Coen. Nie ośmieszaj się dzieciaku.
Kolego "...achilles", ty widać że obejrzałeś film tylko dlatego że lubisz Brada Pitta, i jego nazwisko było w jego obsadzie. Nawet nie potrafić zrozumiesz zaskakującego zwrotu akcji, z udziałem Pitta. Jesteś nudny i żenujący. Sorry kolego, ale tak jest. No i na jutro, naucz się pisać słowo "skarb". Powyżej znowu zrobiłeś błąd. "skarp" ?? Cóż to takiego, to od "skarpa" ,w sensie urwisko .. ?? Wszyscy popełniamy błędy, ale wcisnąć literę "p", zamiast "b" w słowie 'skarb', to już jest porażka ...
Dobra może i nie znam się na braciach Coen, no ale wybacz film był po prostu denny ... Dla sprostawania za Bradem Pittem nie przepadam ;] Ale widać jesteś kolejnym dzieckiem neo , który nie potrafi zaakceptować innego zdania ! Tylko twoje zdanie, opinia o tym filmie jest najważniejsza.. Lepiej idź i poucz się trochę kultury wtedy pogadamy !
Jakiej kultury "adrian" ?? Nie jestem chamem, kolego sympatyczny. Jeśli piszesz o tym filmie "gniot","denny", to co można ci odpowiedzieć ? To nie jest najlepszy film braci Coen. Ale jeśli ktoś piszę że to jakieś dno, to nie powinien nawet zaczynać, oglądać jakiegokolwiek filmu Coena. Tylko skupić się na Transformers itp, w twoim przypadku chyba takie kino ci odpowiada. Twoja sprawa, tylko nie wypowiadaj się w taki sposób o filmie którego nie zrozumiałeś. Albo napisz jakąś konstruktywną krytykę.
Jakiej kultury „adrian” ?? Nie jestem chamem, kolego sympatyczny. Jak piszesz o tym filmie: „denny”, „gniot”, to co można ci odpowiedzieć? To nie jest najlepszy film braci Coen, to mogę przyznać. Ale jeśli piszesz, jakie to dno, to nie powinieneś nawet zaczynać oglądać jakiegokolwiek filmu Coena. Tylko skupić się na Transformersach itp., bo takie kino chyba ci odpowiada. Nie wypowiadaj się w bezsensowny sposób o filmach, których nie rozumiesz. Albo napisz jakąś konstruktywna krytykę.
To jest film z serii "Nie wiadomo o co biega". Identycznie jak film Davida Lyncha - Mulholland Dr. ,obsada całkiem ciekawa, ale nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi. Wybacz, ale ty mnie obrażasz... Transformers muszę przyznać pod względem efektów specjalnych ciekawy, ale nic poza tym. Naprawdę dobry film to Gladiator, Ostatnie zlecenie, Skazani na Shawshank, Szkoła Uczuć, Władca Pierścieni ... i wiele innych filmów, które zdecydowanie poruszają wyobraźnie, targają emocjami. No wybacz , że tak oceniam film, ale nic wielkiego nie pokazał. Więc potem nie miej pretensji ! Ja mam taką interpretację , ty masz inną !
Wiedziałem miałem dać takie skarb* ale musiałbym napisac coś więcej bo krótkich komentarzy strona nie przyjmuje a dwa jak możesz oceniac moją osobe na podstawie komentarzu do filmu żal.pl
to co można ci odpowiedzieć ?<----- piszę się dużą literą ,,Ci'' bo to jest zwrot znawco pisowni
Nawet nie potrafić zrozumiesz zaskakującego zwrotu akcji-----> może zrozumieć chciałeś napisac;) ja tego zdanie nie łapie może ktoś inny rozumie ?
rozumię* oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo kolego każdy robi błędy
Zgadzam się z Tobą całkowicie Brat ! Kurde każdy może się mylić , ale to nie powód , aby go ośmieszać tudzież krytykować ... każdy ma inną interpretację filmu ! Pozdrawiam ...
Dokładnie film jednym się podoba drugim nie ,a jak Ci sie nie podoba to znaczy ze jesteś dzieciakiem albo nie dorosłeś to jakiejś tam produkcji ;)takie komenty można usłyszeć hehe Pozdro
Bania jest ,jest wszystko Szczęsliwego Nowego wszystkim:):):) jak są błędy to sory nie jestem idealny;)
sorry ale to NIE jest film z serii nie wiadomo o co biega. Plot jest bardzo prosty, i ujęty po prostu w zakręconej scenerii z genialnym aktorstwem. Wszystko.
Może nie każdemu taki humor odpowiada, ale każdy używający swej głowy odpowiednio będzie wiedział o co w nim chodzi ;)
gdzie ten film niby byl zakrecony, ze niewiadomo o co biega? przeciez wszystko bylo wyjasnione bardzo czytelnie. swietni aktorzy, niezla historia, podobalo mi sie, bo czekalam, jak rozwinie sie akcja. moze to nie jest film wszechczasow, ale bardzo dobry. chetnie obejrze go sobie drugi raz.
Ja się podpisuje pod słowami wyżej. Pewne sceny w tym filmie były przezabawne np. gdy Pitt dzwoni do Malkovich'a odnośnie jego "szajsu". LOL :D Ja się uśmiałem momentami, intryga też jest uwikłana i zaskaująca, wszystkie elementy łączą się w całość co sprawia, że film jest wartą obejrzenia komedią z doborową obsadą.
Chociaż powiem , że ciekawy był moment , gdy Clooney pokazał swoje "dzieło" w piwnicy ;p Całkiem zabawny sprzęt ;-)
Dla mnie zdecydowanie rządzi scena w samochodzie z Pittem i Malkovicem. Te przymrużone oczy Brada... Klaaasa.
a mnie rozbroiła sytuacja w ktorej brad dostal kulke(heh ta mina) :DDD dla mnie film był smieszny choc po ocenie tutaj myslałem ze jest cienki, nie rozumiem tej oceny, ale... gusta.
Ale ostatnia scena filmu to pogrom :) Naprawde do łez mnie w kinie doprowadziła !
Ludzie, piszcie o spojlerach, bo chciałam się dowiedzieć czy warto obejrzeć, a tu się dowiaduję, że Brad po godzinie dostaje kulkę w łeb...
hehe, zgadzam sie z ta opinia. dla mnie tez wszystko bylo jasne jak slonce i zakonczone doskonala puenta!
moze po prostu film wymaga od widza abstrakcyjnego myslenia? tudziez pochylenia sie nad ludzka glupota, ktorej wielu zwyczajnie juz nie dostrzega, tak jest powszechna? :D
Film momentami smieszny
zdecydowanie za duzo fuck
raczej slabo zagrany
scenariusz ciekawy
pitt swietny
film sredni-po prostu zabraklo mu dosc troche do klimatu i stylu innych filow coehnow.
6 na 10
lubie absurdalne komedie i czarne i w gole umiem sie smiac z komediodramatów ale ten film był za ciężki i jak dla mnie nie był śmieszny tylko TANDETNY
TANDETA wiele hałasu o nic!
pitt taki wspaniały?
a co to za sztuka udawać debila :)
Po takiej obsadzie spodziewałem się czegoś lepszego ! Ziomki polecam fajną laskę zobaczcie sobie ! Namrata Singh Gujral ! Fajna babka !~