PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97886
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Witam

Korzystając z możliwości podaję poniżej przepis na słabą ocenę filmu Tajne przez poufne:

- 3/4 przeciętnie inteligentnych widzów bawiących się wybornie na komediach typu Kiler czy American Pie
- do smaku możliwość bezkarnego oceniania i komentowania filmów na filmweb-ie
- szczypta zmęczenia i znudzenia, iż komedia ta nie raczy nas typowo amerykańskim humorem sytuacyjnym
- koncentracja widza z grupy wskazanej powyżej na szczegółach z filmu łatwo przyswajalnych - "przerażona mina georga cloneya, Pitt wyglądający jak głupek" :) etc.
- niewygodne siedzenia w kinie katujące nasze szanowne cztery litery podczas dłużącego się niemiłosiernie filmu tajne przez poufne

Przepis gotowy . No i mamy ocenę między 6 a 7. Kolokwialnie rzecz ujmując - żal dupę ściska. Straszna szkoda. Ja filmowi daje 9. Mocne 9!

szewczer

ja uważam, że jest to słaby film, który wogóle nie śmieszy i próbuje mu się przypiąć łatkę komedii dla inteligentów. A tak nie jest, bracia Coen od lat jadą na swojej sławie i robią słabe filmy. Sorry, ale w porównaniu z nimi Woody Allen po 40 latach od rozpoczęcia kariery robi świetne filmy, a oni zapraszają gwiazdy, robią wielki szum i wychodzi takie dno jak ten film.

ocenił(a) film na 8
Ja_Buka

twój gust, twoja ocena. szkoda tylko, że lansujesz pogląd, iż bracia Coen robią słabe filmy. fargo, big lebowsky, to nie jest kraj dla starych ludzi czy tajne przez poufne do grona słabych na pewno nie należą. skoro wiesz zatem, iż bracia od lat robią słabe filmy to po co sięgasz po taką produkcję jak tajne przez poufne, skoro i tak nie przypadnie Ci do gustu. a co do twoich porównań z allenem wydają mi się mało trafne. akurat okres świetności reżyserskiej allena to lata 70-te i 80-te. później jego gwiazda znacznie przygasła co nie oznacza oczywiście, że późniejsze jego filmy to gnioty.

ocenił(a) film na 5
szewczer

fargo, big lebowski, bracie gdzie jestes, czlowiek, ktorego nie bylo- to jedne z moich ulubionych filmow. ostatnio pojawil sie rowniez godny uwagi powazny czlowiek i wczesniej- to nie jest kraj dla starych ludzi.

jednak kazdy film ocenia sie osobno. i tajne przez poufne moim zdaniem nie zasluguje na wiecej niz 6, czyli "niezly". nudny, malo smieszny film w gwiazdorskiej obsadzie i z wysmienita gra aktorska, co ratuje ten film przed jeszcze gorsza ocena

pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Ja_Buka

Zgłaszam nadużycie! :) To na pewno nie są słabe filmy, a Woody Allen też miał potknięcia (Scoop - to nieporozumienie, tak samo Melinda i Melinda jeszcze coś by się znalazło)

ocenił(a) film na 7
szewczer

Akurat Kilera będę bronić, bo to jeden z lepszych polskich filmów. Co prawda inny humor, ale nie znaczy, że gorszy. Zwłaszcza Kiler-ów dwóch.

Co do Tajne przez poufne: to nie jest tak, że nie lubię komedii braci Coen, ale ten wydał mi się słabszy od Ladykillers czy Big Lebowski. Ale za to podobało mi się Prawdziwe Męstwo, choć to nie komedia

ocenił(a) film na 6
ja27

Co do braci Coen to zgadzam sie z poprzednikiem że Ladykillers był troche lepszy od Tajne przez poufne ale to jest tylko moje zdanie. Ja również będe bronił Killera, bo w porównaniu z dzisiejszymi komediami to w ogóle nie ma o czym rozmawiać...

ocenił(a) film na 1
szewczer

Przepis na wysoką ocenę filmu tajne przez poufne:
Takie osoby jak Ty zawyżają ocenę, nawet nie ma sensu porównywać kilera z tą szmirą,czy chociażby american pie(nie lubię komedii, lubię tylko na poziomie polskie kiler e=mc2 to wyjątki).