Lekko rozczarował mnie ten film.Napewno nie napiszę, że to jakaś kiepska produkcja, ponieważ jest on OK i taka właśnie jest moja ocena.Są w nim lepsze i gorsze momenty.Zdecydowanie nie zgodze się z tymi, którzy uważają, że rola De Niro w "Taxi Driver" jest jego najlepszą rolą.Jego gra bardziej podobała mi się np. w "Fanie" , "Chłopcach z Ferajny" lub... i tutaj pewnie niektórzy zaczną mnie wyśmiewać w "Poznaj Mojego Tatę".Nie oglądałem jeszcze "Wściekłego Byka" i mam zamiar jak naszybciej zaliczyć tą pozycję:)Mam nadzieję, że nie zawiodę sie nim tak jak "Taksówkarzem".
O "Taksówkarzu" zanim go obejrzałem, czytałem bardzo wiele pozytywnych opinii i właśnie dlatego liczyłem na coś bardzo dobrego, na coś rewelacyjnego, a obejrzałem film, który jest OK.Być może moja ocena jest taka dlatego, że nie wyłapałem wszystkich symbolik.
Reasumując nie żałuję, że obejrzałem "Taxi Driver", ale arcydziełem niestety nie mogę go nazwać.Mam nadzieję, że moją wypowiedzią nie zaatakowałem nikogo kto dał mu 10/10.W każdego trafia co innego.Film daje dużo do myślenia no, ale na kolana mnie nie powalił.Pozdrawiam:)
Nie dziwię się Twojej ocenie. Po wglądzie w Twoje ulubione filmy i oceny innych filmów, zdecydowanie się nie dziwię...
a co dokładnie Cię rozczarowało? jestem ciekaw... chociaż nie jestem tego pewien ;)
Zgadzam się z tobą T.B tez liczyłem na więcej, mam zero w głowie po tym filmie nie wywarł na mnie żadnego wrażania. Nudne rozmowy taksówkarzy, ciągnąca się przynudzająca fabuła. Gdyby film nie był wyprodukowany w USA tylko np w Polsce z najlepszymi polskimi aktorami miały by ocenę nie wyższa niż 8. A że próbujemy naśladować USA swoim stylem życia to i amerykańskie filmy oceniamy bardzo wysoko.
Ode mnie 4/10 rozczarowałem się.
Z przykrością muszę się zgodzić z założycielem tematu. Film mnie zawiódł, ratuje go świetna gra aktorska De Niro oraz realizm świata w nim przedstawionego. Niestety brakuje mi tutaj wątku, który potrafiłby wciągnąć widza w ten świat. Po prostu z ekranu wieje nudą. Oczekiwałem czegoś więcej, moja ocena 4/10.
Jak to wieje nudą? Cała historia jest niezwykle wciągająca i hipnotyzująca. Klimat ,mrok wszechogarniający brud :)
Jeżeli tutaj wieje nudą to w takim razie odradzam ci oglądanie Odysei Kosmicznej , uśniesz w połowie :P
Mnie po prostu ten film się nie spodobał, tak to już jest że ludzie mają różne gusty i różnie odbierają filmy, wyrażam po prostu swoje zdanie. Co nie oznacza że możesz sugerować koleżanko że należę do ludzi którzy w filmach poszukują taniego efekciarstwa bo tak na pewno nie jest. Jeśli Tobie film się podobał to spoko, ale szanuj tych, którzy mają inne zdanie niż Ty. Taka mała nauczka na przyszłość:)
Ja doskonale rozumiem że istanieją różne gusta , ale zbulwersowało mnie stwierdzenie że od taksówkarza wieje nudną i niemogłem tego pozostawić bez echa :D
Akurat do Ciebie tej wypowiedzi nie kierowałem;) Co do "taksówkarza" to nie tylko ja mam taką opinię o tym filmie, ale również spora część moich znajomych więc coś tam jednak na rzeczy jest;) Doskonale jednak rozumiem, że można ten film odebrać inaczej, spierać się nie ma sensu bo ani ja ani obrońcy filmu zdania raczej nie zmienimy, więc zostawmy to tak jak jest. Rzecz gustu jak wspomniałem:)