Film jest super. Rewelacyjny klimat lat siedemdziesiątych i bardzo dobra muzyka. Według mnie najlepsza rola Roberta de Niro. To jeden z moich ulubionych filmów. Jest naprawdę świetny. Polecam wszystkim co jeszcze nie widzieli.
Podpisuje się pod powyższym postem. Zastanawia mnie jedna rzecz w tym filmie- czemu Travis nie miał żadnych wyrzutów sumienia po zabiciu tego złodzieja w sklepie?
Bo "oczyścił" miasto z jednego złoczyńcy, tak jak to sobie planował i ostatecznie zrobił:)
Podpisuję się pod ta opinią. Gra i reżyseria to mistrzostwo. Muzyka tylko mnie momentami drażni, ale to to pikuś ;-).
Nie wiadomo, czy nie miał wyrzutów sumienia- w późniejszej scenie widać jak ogląda telewizję. Murzyńskie pary występują w jakimś show- Travis mierzy z rewolweru do tańczącego Murzyna, a po chwili niszczy telewizor. Według mnie właśnie to oddaje jego nastrój- jest dumny ze swojego postępowania, ale jednocześnie ogarnia go melancholia.
Racja. Film niesamowity. A co do tego że to najlepsza rola De Niro to tak ale na równi z Wściekłym Bykiem:)
Może nawet i lepsza od Wściekłego Byka. De Niro zdominował ten film, wszędzie go pełno, dosłownie chyba kilka minut może by się uzbierało kiedy nie było go na ekranie, wydawałoby się to nudne ale jednak wyszło to kapitalnie, świetna rola
Racja ten film jest genialny! Klimat po prostu powalający! Zgadzam się również z tym że to najlepsza rola Roberta de Niro.
Wg. mnie jednak niedościgniona rola DeNiro to ta w "Łowcy jeleni".W "Taksówkarzu"...hmm...druga pozycja. Pisss
Zapraszam wszystkich do mojego nowego tematu poświęconego trzem najlepszym filmom jakie widziałem w którym znajduje się także doskonały Taksówkarz. Pozdrawiam.