Ma byc krecona Ppolska wersja tego filmu i w glownej roli obsadzono piotrka cyrwusa. Co wy na to tato?:)
tez slyszalem aczkolwiek glowna role ma grac grabarczyk tak sie sklada bo ladnie kopy na twarz przyjmuje :)tak sie wypowiadal rezyser rimejku majkel dzordan :)
pozdro dla fajnych
akurat piotrek zagra bo ma doswiadczenie w taksowkowaniu a rezyser uwe boll powiedzial ze albo taksowkarz albo sznurowkarz, wiec wiesz jak jest:)
ciezko powiedziec, bo ilona lepkowska ciagle pracuje nad scenariuszem... ale jak tylko sie czegos dowiem to wrzuce niusa:)
jestem bardzo, bardzo ciekawa co z tego wyjdzie już sie nie moge doczekać.wątpię ze dorównają choć w połowie oryginałowi, zobaczymy co z tego wyjdzie.
pozdrawiam
TaK tO jEsT bArDzO cIekAffa iNfOrMaCjA
Szczególnie jeśli reżyserem będzie majkel dżordan
Dobrze że natknąłem się na ten temat , bo miałem błędne informacje o Polskiej wersji Taksówkarza , byłem przekonany że Travisa zagra Maciej Zakościelny . Słyszeliście może niusa z ostatniej chwili ? Uwe Boll zapowiedział że za scenariusz będzie odpowiedzialna Alina Puchała , scenarzystka wspaniałego hitu " Dlaczego nie " , widać szykuje nam się kolejna super produkcja , moim zdaniem murowany kandydat do oskara . Cieszy mnie że Polska Kinematografia ciągle się rozwija , Uwe zapowiada również że szykuje się do rimejku Ojca Chrzestnego , już teraz wiadomo że w głównej roli zostanie obsadzony Bolesław Linda, aż nie mogę się doczekać !
Bolesław <hahaha>
buahahahha mam nadziję, ze jakąś rolę dostanie też Kasia Cichopek:)
Znana jest już data premiery polskiej wersji- 29.02.2009. Piotr Cyrwus długo zastanawiał się czy przyjąc główną rolę ale w końcu sie zgodził pod warunkiem usunięcia wszystkich przekleństw i scen brutalnych. Film ma być połączeniem kina familijnego z psychologicznym. Niestety reżyserem nie będzie M. Jordan ale Zenon Laskowik. Obraz będzie nosił tytuł: ''Taryfiarz''.
Wkurza mnie nazwa filmu "Taryfiarz", Piotr Cyrwus i to że usunęli przekleństwa.No bo tak trochę dziwnie bedzie sie oglądać,porównując tą wersje do starej (oryginalnej)w której było tego troche.Piotr Cyrwus dlaczego ja tak go nie lubie?? heh ;)
Pozdrawiam!
Pan Cyrwus jest chyba nie do końca zorientowany co do filmu "Taksówkarz", bo jeśli chce z niego zrobić familijny film, bez przemocy i wulgaryzmów (a na dodatek z tytułem "Taryfiarz"), to chętnie bym go zapytała, jak wytłumaczyć dzieciom, co to jest dziwka, chyba, że takowej tam nie będzie.
Film bez tego co sobie życzy Rysio z "Klanu", nie będzie już tym samym filmem... Z resztą, Cyrwus jest za stary na tą rolę i wg mnie zupełnie nie pasuje. Zastanawia mnie tylko kogo obstawią w roli Iris. Macie jakieś propozycje? Z tego co wiem w Polsce nie mamy aktorek w wieku 12-15 lat (nie liczę Natalek z "M jak Miłość", ani tym podobnych, bo to nie są żadne aktorki). Kogo byście obstawili?