Top 100 jak najbardziej zasluzone. Uwielbiam filmy, których akcja odbywa się w Nowym Jorku, w latach 70' , 80' XX wieku. Wtedy miasto to było "popieprzone", duża działalność gangów, wiele morderstw, bezradnosc policji. Film zachowany w świetnym klimacie tamtych lat ukazuje bez zadnego ubarwiania zycie w Nowym Jorku 40 lat temu. Fabuła bardzo wciągająca, film pozbawiony zbednych dialogow, duzo akcji, swietna gra aktorska De Niro. Najwiekszy plus za fabułe.
9/10 polecam
Dla mnie ten film to nawet top10. Jeden z najlepszych, jakie nakręcono. Jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza rola Roberta de Niro.
jak dla mnie 10/10 ma niesamowity klimat, świetnie ukazany jest ten "syf i gnój" na ulicach, o którym wspomina. Film świetny, śmiało mógłby być w top10. Zasłużył sobie na to.
Wspaniały film!!!! Pokazuje przede wszystkim rzeczywistość nowego yorku lat 70. A kreacja de niro po prostu mistrzowska!! 10/10
Ciekawe skąd wiesz jaka była ta rzeczywistość Nowego Jorku z lat 70... Aha - no tak, pewnie z filmów. :D
U mnie też top 10. Cudowny film, jego największą zaletą jest rola Roberta. Kreowany przez niego Travis to postać żywcem wyjęta z kart powieści Dostojewskiego, pożerany przez własne demony, samotny i nieszczęśliwy człowiek, któremu zdrowo odpierdala:) Kolejną największą zaletą jest oczywiście porażający mroczny klimat. Absolutne arcydzieło.