Zastanawia mnie, skoro mama Stanleya ma 24 a sam Stanley ok 8 lat to ona miała 16 lat gdy zaszła w ciążę z "Andrzejem" granym przez Dorocińskiego
Wow, szacun za spostrzegawczość, aczkolwiek jest to możliwe, że miała 16 lat. Dziewczyny w tym wieku kochają się w starszych facetach. Mam na myśli, że biologicznie jest całkiem możliwe i w dawnych czasach nawet było norma. Kiedyś słyszałem wypowiedź, że 16, 17 lat to biologicznie najlepszy czas na rodzenie dzieci przez kobietę co oczywiście dziś wydaje się szokujące.
Idealny biologicznie wiek to między 20 a 25. Nastoletnie ciąże mają wyższe ryzyko m.in. porodów przedwczesnych, niskiej masy urodzeniowej, nadciśnienia i anemii.
No to niestety źle słyszałeś. Poniżej 20 roku życia jest nawet spore prawdopodobieństwo przedwczesnej śmierci bo organizm nie jest przystosowany. Jak się właśnie słyszy o takich przypadkach to zazwyczaj dotyczy to nastoletnich mam.
Jestem pewien, że dobrze słyszałem. "Według lekarzy ginekologów z Warszawy odpowiedni moment na zajście w ciążę pod względem biologicznym to ten pomiędzy 18. a 25". Nie chce mi się szukać dalej, pewnie dziś żaden lekarz nie wypowie się publicznie, że 16 lat to dobry okres na ciążę, dziś o wielu sprawach nie wypada mówić.
Wielu niestety lekarzy mówi szkodliwe rzeczy, które nie zawsze nam służą. Nie dziwię się, że tak żaden m
Lekarz tak nie powie bo to ani dobry czas pod względem biologicznym ani psychicznym
też mnie to zastanowiło podczas oglądania, aczkolwiek możliwe, że Andrzej ściemniał odnośnie wieku swojej byłej. Albo rzeczywiście błąd ze strony twórców.
I jeszcze jedno nie gra. W 2 części "panna młoda" mówi,że jest w ciąży. A dziecko ma 1,5 roku. Wiedzieliśmy w 1 części,że Andrzej ma nieślubnego syna. Około 10 lat. Tutaj mamy już 2 nieślubnego syna około 6-8 lat. Jest to wyraźnie zaakcentowane,że to nie jedyny nieślubny syn. Tzn,że nie powiedział o kolejnej zdradzie. Z inną kobietą.
Jak dobrze zrozumiałem to 1 dziecko było z kosmetyczką i o tym wiedziała, a drugim nieślubnym synem był właśnie Stanley, ale już gdy nie był z Gosią (wspomina, że ją poznał prowadząc sklep dla surferów w Australii). Pada też z ust Gosi, jak dobrze pamiętam, że ma trójkę synów, więc by się zgadzało.