6,9 96 tys. ocen
6,9 10 1 95604
6,6 52 krytyków
Teściowie
powrót do forum filmu Teściowie

Polacy potrzebują dobrych polskich komedii, w marcu popadłem w dyskusję z "niedzielnymi widzami", którzy twierdzą, że u nas to robi się tylko komedię romantyczne i filmy Vegi i że oczywiście jak mantrę powtarzano: "Chłopaki nie płaczą", jakby nie można było zrozumieć że dziś już tak się nie portretuję kobiet i odchodzi się od toksycznej męskości. Ja uważam, że ostatnią dobrą polską komedią był "Juliusz", a "Czarna owca" to chyba bardziej komediodramat. Po co w ciągu ostatnich pięciu lat te wszystkie zmiany w polskim kinie skoro ludzie tego nie widzą? Szkoda, że główna postać Kamila nie jest niepełnosprawna skoro jego matka jest lesbijką. "Teściowie" z tych trzech pozycji wydają się najbardziej komediowi, czyli istnieję coś po "Juliuszu" i źle promowanym "Exterminatorze". Nie zdążę już zobaczyć tych filmów bo mam mnóstwo innych rzeczy do oglądania. Według tego co czytałem to taka mocno jajcarska, rodzima wersja "Boga Mordu", bardzo nasza ! Przecież za oryginał służy polska sztuka teatralna, godny pochwały jest ten otwierający mastershot jak z "Birdmana" Innarittu trwający chyba 16 minut. Czy Ostaszewska nie przywodzi Wam na myśl swojej roli z "Przepisu na życie"? Czy Kuna strzela "życiówki"? Czy Doroć nie wygląda jak milion dollarów i nie strzela "życiówki" oraz należy mu się rola u meksykanina? Denerwuje mnie jak filmy znikają z kin. Gdzie jest "Holiday" i czemu nie będzie go w "Gdynii"?