Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29842
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

W końcu w Polsce zostanie wydane to klasyczne dzieło kina grozy. Wydanie dwu-płytowe z masą dodatków: (Szokująca prawda o "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną", Rany. 7 opowieści piły mechanicznej, Gunnar Hansen oprowadza po domu, w którym powstał film, Na haku rzeźnickim - rozmowa z Teri McMinn, wybrane sceny - niewykorzystane materiały, zabawne sceny, niewykorzystane fragmenty wywiadów, zwiastuny, reklamy radiowe)

ocenił(a) film na 8
k4mil1956

... i na Blu-Ray. Pierwszy klasyczny horror wydany na tym nośniku przez niezależnego dystrybutora. Brawo!!!

ocenił(a) film na 6
k4mil1956

Ma sie Rozumieć że w Gazetkach to będzie za Psie Pieniądze ?

GotTheLife

Nie, -_-. To chyba normalne, że np. w empiku?

k4mil1956

yay! w takim razie, jutro jestem obowiązkowo w Empiku! jakoś ominęła mnie informacja o wydaniu... bardzo pozytywne zaskoczenie :)

Kaileena_Farah

To bede musial w piatek po wyplacie kupic ten film:D:D:D:D

ocenił(a) film na 6
k4mil1956

W Moim Nie było i nadal Niema...czyli w Płocku !

k4mil1956

moje wydanie dvd ma coś nie ten teges z obrazem - zauważyliscie to na swoich egzemplarzach?

ocenił(a) film na 8
k4mil1956

Chciałem własnie zakupić dvd, kiedy przeczytałem, że zła jakość obrazu tzn. tak jakby się ciął. Czy to prawda, bo bardzo chetnie sprawiłbym go sobie tylko nie ma sensu wydawać kasy na gównianą jakość.

OskarOskar

Ciezko go w sklepie znalezc, wiec zamowilem na allegro:D
jak mi przysla, to powiem ci jaka jest jakosc.

ocenił(a) film na 9
bandzioretti

Kupiłem przez internet w Empiku, jakość jest świetna, więcej szczegółów w moim temacie pt. "wydanie kolekcjonerskie".

Shiloh

też kupiłem na empik.com, i nie jest świetnie - obraz "zacina" się

flambeur

Witam, mam podobne pytanie co Oskar - do tych co już oglądali.

Słyszłaem od wielu osób o tym zacinaniu się obrazu i bardzo mnie to zmartwiło, gdzyż od dawna chciałem ten film mieć.

Najprawdopodbniej płynność zaburzona jest barkującymi klatkami. I moje pytanie jest: jak często występuje taka brakująca klatka tzn jak często obraz się zacina? Czy jest to , przykładaowo:

raz na 15 sekund, raz na minutę, czy raz na 5 minut?

Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź. pozdrawiam

PS. Jaki jest format obrazu? 16:9 ?

ocenił(a) film na 9
Jewelz

Obraz się nie zacina. Format to mniej-więcej 16:9.

Shiloh

no ok, nie mówię że Ci nie wierze ale 95 % osób które mają to wydanie twierdzi inaczej. I zwracam się własnie do nich. pozdro

Jewelz

kurczę, to zacinanie to brak płynności obrazu, co widać w trakcie ruchu kamery lub postaci - co parę sekund obraz na ułamek sekundy zatrzymuje się, tzn. ruch ustaje - to jest dosłownie ułamek sekundy, ale daje tak przez cały film, przez co można dostać szału - czekałem na ten film i zajebiste rozczarowanie

flambeur

co parę sekund??!! o szit... to ja chyba jednak zrezygnuję z zakupu, bo to trochę jak wyrzucić 4 dychy w błoto, to już wolę zagraniczne wydanie z allegro kupic:( epelpol powinien zwrócić kasę ludziom za takie wydanie i wypuścić nowy nakład z poprawionym obrazem. co Wy na to?

Jewelz

fakt-epelpol do tej pory zrobił niesamowitą robotę, jeśli chodzi o windowanie polskiego rynku dvd na jakiś poziom (kino radzieckie) - ale reakcja pani od PR na mojego mejla z uwagą na temat jakości obrazu "teksańskiej" sugeruje, że raczej nie należy liczyć na jakieś spektakularne "sorry, ludzie, zrobimy lepiej i wymienimy czy coś tam, coś tam" - pani zareplikowała, że przekazała sprawę do działu produkcji i ciao. odpowiedziała - dobre i to. w końcu to Poland, nie Holland.

ocenił(a) film na 8
flambeur

Nie wiem czy te przycinanie się obrazu nie jest spowodowane tym, że dostano film w systemie NTSC i coś nie tak z tym zrobiono. Kiedyś Imperial wypuścił na rynek SCREAM Cravena właśnie z takim defektem(24 klatki na sekundę zamiast 25). Film trwał kilka minut dłużej niż powinien - tyle co w kinie.

ocenił(a) film na 10
ken_tucky

Gdy dowiedziałem się o wydaniu "teksanskiej..." na dvd w Polsce, jak przystało na fana od razu ją kupiłem. Bardzo dobrze, że wreszcie jakiś dystrybutor wpadł na pomysł wydania w naszym kraju tego klasyka, prywatnie mojego ulubionego zresztą filmu.
Wszystko byłoby świetnie, gdyby nie to, że na mojej płycie z dodatkami nie ma "Na haku rzeźnickim : rozmowa z Teri McMinn". Zastanawiam się dlaczego. Czy ten dodatek był tylko w wersji Blu-Ray ? (ja mam normalne dvd)
Czy jest możliwość obejrzenia tego gdzieś w internecie, czy jedynym wyjściem jest kupienie po raz drugi, tym razem w wersji Blu-Ray? :((

Bloodbane

Tobie obraz tez sie zacina czy nie?

ocenił(a) film na 9
Jewelz

każdemu się zacina, epelpol po prostu dał dupy - już nie pierwszy raz.

ocenił(a) film na 9
cezry

Każdemu? To dla czego mnie nie?

Shiloh

no cóż - pogratulować. niemniej jakie to ma znaczenie, że Tobie nie - przez świadomość tego moje DVD nie zacznie chodzić lepiej - pozdr

flambeur

Czy są osoby, które zakupiły wydanie na dvd w stanie prawidłowym??? Bo jak na razie widzę, że każdemu zacina się nie wiem czy kupować czy nie??

ocenił(a) film na 9
loko_3

wszędzie każdy pisze że się zacina, jedynie kolega Shiloh twierdzi inaczej... może kolega tego nie widzi, albo myśli że tak ma być...

hmm w sumie film nie zacina się (np. na kilka sekund czy coś), tylko po prostu brakuje mu płynności co w scenach akcji (ruchliwych) jest widoczne.

cezry

dokładnie - dlatego nie mówiłem o "zacinaniu" płyty, ale obrazu, co dzieje sie przez cały film - w sumie wszystkie na ten temat wypowiedzi to również poszukiwanie aparatu pojęciowego, by opisać ten zjebany efekt - irytuje mnie to, bo film świetny, dodatki ok - i taki zawód, psia mać

ocenił(a) film na 7
loko_3

nie wierze, najbardziej wyczekiwany film do kolekcji ( wogole to skandal ze nie zostal wczesniej wydany) i sie zacina. Nie rozumiem jak ktos mogl wydac cos takiego, przeciez chyba testowali to zanim puscili na rynek.

i dobre pytanie, czy komus chodzi poprawnie?

loko_3

i jeszcze jest coś charakterystycznego z formatem obrazu - nie wiem, czy zauwazyliście - trzeba przestawić ustawienia odtwarzacza dvd z 4:3 na 16:9 (tradycyjnie "rozciagające" na normalnych tv), by nie obcinało boków

flambeur

Lipa jak cholera, mam ten film do odbioru nie wiem czy odbierać. Na Teksańską masakrę czekałem bardzo długo i tak się cieszyłem, że ukaże się na dvd. Skandalem jest to, że żyjemy w kraju komuny, gdzie klasyczne filmy grozy są pomijane na dvd lub wydawane w takiej postaci jak "Suspiria" "Po dziadosku".

ocenił(a) film na 10
k4mil1956

Ktoś coś powie na temat wydania Blu-Ray? Szykuje sie na nie. Mam nadzieje ze obraz nie jest za dobry, tzn. jest zachowane to celowe postarzenie tasmy.

k4mil1956

MNIE TEZ SIE "ZACINA"!!!! EPELPOL NIECH LEPIEJ WZNOWI WYDANIE I POWYMIENIA KAZDEMU KTO KUPIL TO "ZLE"!!!!!!!!!

lysy540

Piszcie, na do dystrybutora im więcej wiadomości tym lepiej. Jedną wiadomością nie będą się przejmować. Muszą wiedzieć, że wypuścili wadliwy towar.

loko_3

Wpisujcie jeszcze opinie na ceneo: http://www.ceneo.pl/4550574

Jordan66

Macie nauczkę na przyszłość - trzeba było sobie ściągnąć z netu i oglądać sprawdzoną wersję, a nie kupować jakieś g...o, którego nie da się oglądać.

Jordan66

Macie nauczkę na przyszłość - trzeba było sobie ściągnąć z netu i oglądać sprawdzoną wersję, a nie kupować jakieś g...o, którego nie da się oglądać.

c3976667

Chłopie, dvd kupuje się głównie dla dodatków, a ściągać mi się nie chce, wolę wydać parę złotych :)

Jordan66

sam chętnie kupiłbym Teksańską Masakrę, tę z `74 roku, porządnej jakości na DVD z dodatkami, ale jak czytam, że ludzie wydają 40 zł na bubel, którego nie da się oglądać, po czym wydawca ich olewa i nie wymienia płyt na porządnie nagrane, to odechciewa mi się kupować filmy.

c3976667

czy dodatki posiadają polskie napisy? bardzo proszę o szybką odp

ocenił(a) film na 9
jacva

Właśnie zamówiłem film na allegro i wszystko z obrazem jest ok , tylko nie mam jednego dodatku tego wywiadu na haku rzeźnickim. Szkoda też , że większość dodatków jest po Angielsku , ale da się wytrzymać.

jacva

Dodatki mają polskie napisy, dobre i to.

ocenił(a) film na 9
k4mil1956

Z przykrością muszę stwierdzić, że to wydanie 2DVD powinno się nazywać sklepowe, a nie kolekcjonerskie. Kupiłem kilka dni temu i zamiast do mojej kolekcji trafiło … z powrotem do sklepu.