Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29827
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Może sporej ilości osób nie spodoba się moja ocena, ale oceniam ten film jako widz z tych czasów, pamiętam jak zakupiłem go parę lat temu na DVD byłem podjarany totalnie czytając wcześniej recenzje jak to ludzie uciekali z kin podczas seansu. Kilka scen na plus. Ale całość jako film dla widza z tych czasów wypada słabo, dlaczego bo widz taki jak ja w tych czasach widział już chyba prawie wszystko (wydłubywanie oczu, odcinanie kończyn, znęcanie się). Strach tylko pomyśleć jakie horrory będą za 20 lat.

ocenił(a) film na 1
Artur88Tupac

A jednak Omenowi wystawiasz 10/10, podobnie jak filmowi Tylko dla orłów - co świadczy wylącznie na niekorzyść TCM - mam podobne zdanie - skrajnie przereklamowany film...PS Halloween Carpentera, czy Alien Scotta lub Lśnienie Kubricka straszy do dziś - oczywicie ogladane w odpowiednich warunkach - patrz - pusty pokój, dobra kopia: DVD lub BD, duzy ekran + glośniki na maxa....

RogerVerbalKint

Od zawsze interesowała mnie demonologia i 2 wojna światowa. A te 2 tytuły jak Omen i Tylko dla Orłów mógłbym oglądać na okrągło. Co masz na myśli na niekorzyść TCM. Bo Tylko dla Orłów swego czasu leciało bardzo często na TCM.

ocenił(a) film na 1
Artur88Tupac

TCM = Texas Chainsaw Massacre - nie mam nic do kanału telewizyjnego...Teksańska masakra nigdy do mnie nie przemawiała jako horror, ani jako arcydzieło kinematografii - zarówno jakieś 25 lat temu podczas seansu kasety VHS, jak i obecnie po projekcjach z DVD i BD...

ocenił(a) film na 10
RogerVerbalKint

Poczekaj Verblu jeszcze z 10 lat, wtedy wymyślą format Turbo Vision Technical In Your Ass 12D mono surround, wtedy może Ci się ten film spodoba.

ocenił(a) film na 1
jeti

Nie Verblu a Verbalu - obejrzyj może film Podejrzani z Kevinem Spacey...
Nie - gówno owinięte nawet w złoty papierek pozostanie gównem...

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

No jak Ty patrzysz na kino grozy tylko pod aspektem wydłubywania oczu, no to nic dziwnego że Ci ten nie podszedł.

jeti

patrze na całokształt Omen stary film, Inni uważam obydwa za genialne :) a ten tytuł na te czasy dobry za 2 zł do faktu.

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

Spoko, ja ,,Tylko dla orłów'' zakupiłem za 5 zł z gazetą, faktycznie 3 zł różnicy czyli arcydzieło.

jeti

Tylko dla Orłów to klasyka wspaniały film, oglądaj dalej filmy 3 kategorii probonuje odwiedzić Tesco i kosz z filmami.

jeti

zresztą jak taki film Ci się podoba to włącz sobie wieczorynkę na TVP i szukaj scen grozy, zresztą z kim ja dyskutuje jak obejrzałeś kilka filmów klasy nie B a C SELAVIIII

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

,,Głosy 2'' 8/10 HAHAha!

jeti

masz problem śmieciu napisz na priv wyjaśnie Ci swoje oceny i spierd....j pedale

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

Pięknie się zaprezentowałeś jako człowiek wysoko kulturalny. Nie mam wątpliwości że teraz każdy poważny czytelnik nie weźmie twego tematu na serio. Pozdrawiam!

jeti

bo dla zwykłej cioty co wieczorynki ogląda nie ma litości

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

,,Straszny film'' 10/10 :-)
Do kogo Ty skaczesz?

jeti

straszny film 2 :) czytaj uważnie a po 1 ile Ty filmów widziałeś nie ośmieszaj się napisz na priv chętnie w 4 oczy Ci wyjaśnie co i jak

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

Acha, zwracam honor! ,,Straszny film 2'', no to faktycznie jest arcydzieło żenady. Co Ci pajacyku mam na tym Twoim privie napisać? Może jeszcze na randkę się umówimy? ,,W cztery oczy'' hehehe dobre!

jeti

w 4 oczy chętnie morde Ci obije jak masz jaja ale ich nie masz bo nie masz odwagi napisz pedale

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

Dobraj, zaraz narysuje na paint'cie swój autoportret, wyśle Ci go na privie, a Ty jak go zobaczysz to obiecaj mi że wyrżniesz z całej siły łbem w monitor swego komputera, okej?

jeti

Ja tylko chce Ci pokazać że jesteś lamusem który zawsze trzyma głowę nisko i to tyle.

ocenił(a) film na 10
Artur88Tupac

Dobra Artureczku kończymy imprezę. Ahoi!

jeti

Poco się stawiasz? poco oceniasz czyjś gust nie podoba się nie oceniaj, a nie udajesz bohatera. PS pozdrawiam twoją wioske

jeti

heheh zobaczył 40 filmów i skacze, z jakiej wioski wieśniaku piszesz lepiej zamów bilet do miasta do kina

ocenił(a) film na 3
jeti

toż to genialna parodia jest

ocenił(a) film na 10
ApolloCreed_

Genialną parodią jest Twój występ na tym forum.