Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29827
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

5/10

ocenił(a) film na 4

Jak dla mnie to typowy przeciętniak, gdyby brać pod uwagę naprawdę mizerny budżet można by podciągnąć ocenę do 6-7, ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co czyni ten film arcydziełem horroru?

ocenił(a) film na 10
Reynevann22

Pomysł, wykonanie, klimat

ocenił(a) film na 1
jeti

łoo jeti jeti łoo i jeszcze raz łoo

ocenił(a) film na 5
jeti

"Pomysł wykonanie klimat" hahahahahaha dawno sie tak nie usmialem..

ocenił(a) film na 10
daniinter

To się baranie śmiej, nie wiadomo z czego dalej.

ocenił(a) film na 1
jeti

łooo to znowu jeti, nie yeti

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
jeti

tak, tak - jeszcze dwa ruchy...
P.S. a TCM jak było szmirą tak nadal jest...

użytkownik usunięty
RogerVerbalKint

gimbusy powinny miec osobne forum na swoje madrosci.

ocenił(a) film na 5
jeti

O widze ze gimbaza wyzwiska zaczyna...

ocenił(a) film na 1
Reynevann22

Od lat się nad tym zastanawiam i nic mi nie przychodzi do głowy...klasyk - owszem, prekursor w gatunku - jak najbardziej...jako film grozy "taki se", arcydzieło ??? absolutnie nie...

użytkownik usunięty
RogerVerbalKint

gimbusy powinny miec osobne forum na swoje madrosci.

Reynevann22

Genialny film. Prawdziwy terror! Do dziś nikt nie potrafi nakręcić czegoś choć w niewielkim stopniu tak okrutnego jak TCM. 10/10 i Tobe Hooper for president. End. Finisz. Gimbaza spać. Bez dyskusji.

ocenił(a) film na 4
klotz

Ty chyba do gimbazy nie trafiłeś jeszcze, skoro nie potrafisz poprzeć wytworu swojego miałkiego umysłu jakimkolwiek argumentem. Jest wiele horrorów gore z lepszym aktorstwem,scenariuszem,efektami a także o wiele brutalniejszych, bardziej obrzydliwych i z lepszym klimatem. Także sklej ryj dzieciaczku jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, widać sam wstydzisz się swojego bezguścia skoro nie pokazujesz nawet swoich ocen. Koniec dyskusji również z mojej strony, nie zapomnij tornistra spakować.

ocenił(a) film na 9
Reynevann22

Podyskutowałbym z tobą i wytłuściłbym ci dlaczego zachowujesz się tu jak imbecyl, ale widzę że poziom dyskusji prowadzonej tutaj przypomina korwinistów...

ocenił(a) film na 4
Vid

Proszę bardzo, chętnie posłucham. Tylko nie przegrzej swojej biednej główki przy tym, może dla odmiany użyjesz jakichś argumentów, ale podobno imbecyle mają z tym problem, dlatego nie oczekuję zbyt wiele od ciebie ;)

Reynevann22

Zgadza się film przeciętny nawet jak na te lata, spodziewałem się czegoś lepszego. Momentami trzymał w napięciu i klimat miał niezły,ale nic poza tym. Ja rozumiem że film jest stary, ale przecież Halloween jest tylko 4 lata młodsze od TCM, a o wiele lepsze.Najbardziej irytowały mnie te krzyki pod koniec jak wszyscy krzyczeli przy stole, a ta cała Sally najbardziej. Jakim cudem ona nie ochrypła od tego?