Film jest bardzo ale to bardzo realistyczny. Ten gość który wkroczył im do auta to jego zachowanie, wygląd, a potem to co działo się dalej- strasznie takie to POTOCZNE, PRAWDZIWE- czyli w pewnym sensie ZWYKŁE. Bo na dobrą sprawę umarły człowiek którego widzimy na żywo- a mi się to już raz zdarzyło (nie na pogrzebie)- przy samobójstwie pewnej osoby- wygląda tak jakoś zwyczajnie- nie ma tu przecież muzyczki, napięcia- jest po prostu to co jest- to co widzimy- i mózg szybko akceptuje to jako NIC PARANORMALNEGO a więc wszystko w zgodzie z przyrodą. Ta postać tego gościa co im wkroczył do auta, te okoliczności tego jak porwali tę dziewczynę, to wszystko- poza niektórymi dziwactwami jak ten dziadek- sprawia że jesteśmy jakby świadkami REALNEGO wydarzenia- czegoś co wygląda tak jak wyglądają zapewne różne inne RZECZYWISTE takie morderstwa kanibali/morderców. Film jest ostry- momentami tandetny- ale zdecydowanie zasługuje na ocenę 8.
jest paranormalne,ten dziadek to nic innego jak zombie,sina skora i zyskuje sily dopiero po spozyciu krwi.
Nie był żadnym zombie, mógł równie dobrze być chory, wygłodzony, wynędzniały. Są na swiecie tak degenerujące i deformujace choroby, ze by ci szczęka opadła jakbyś zobaczył.
jaka choroba powoduje że wygląda sie jak zombie?
dlaczego mialby być wyglodzony i wynedznialy skoro nie głodowali,przeciez on nie byl przez nich więziony,był ich ulubiencem,hersztem że tak powiem,darzyli go szacunkiem.
Był prawie sparaliżowany, więc trudno mówić o nim jak o okazie zdrowia. Nie wiem czy nie głodowali skoro uciekali sie do padlinozerstwa - przeciez wykopywali trupy z cmentarzy i żarli. Moze deficyt turystów ?
Czy ty musisz mieć wszystko wytłumaczone jak krowie na granicy ? Przecież to o co się kłucimy nie ma żadnego znaczenia w kwestii filmu i jego wartości, klika niedopowiedzen jak dla mnie jest zdecydwanie na plus. Lubię jak drugorzędne kwestie z filmu zaprzątają mi mysli po obejrzeniu.
ja sie z tobą nie kłoce to ty sie jakos napręzasz,takie ma wrażenie,ale dobra.
Co do wykopywanie trupów to gdzie tam powiedziano że je zjadali?,oni tylko bezcześcili groby,wywlekając trupy na wierzch,ale nie powiedzialbym że je zjadali.Poza tym mieli w domu kury,to po co jedli ludzi?,zresztą mieszkali obok rzezni to tym bardziej jedzenie czegokolwiek innego jest bez sensu.To juz lepiej przedstawiono to w wersji z 2006 gdzie od razu powiedziano że nie umra z głodu bo beda jeśc ludzi.
< * Trochę mi się trudno z tobą nie kłócić, skoro twoim zdaniem to film "stary, glupi i nie straszny", ale skoro chcesz to postaram się zluzować, jak ty przestaniesz wypisywac takie brednie bez zastanowienia, ok ? >
Tutaj musisz się domyślić - to chyba nie takie trudne, prawda ? Hooper mógł bać się odrobinę, że ten film będzie zbyt chory jak na temte czasy więc pozbył się dosłowności,wynikiem czego film i tak był za chory jak tamte czasy, co więcej wyszło mu to na dobre >:)
Było powiedziane, że rzeźnia jest zamknięta i nie funkcjonuje (zresztą tak też było w rimejku), wiec w zamknietej rzeźni trudno krowy i świnie trzymac i obrabiac ;P
Po za tym - na pewno ze zwłok robili sobie meble, to pewniak - był tam pokój z meblami z ludzkich kości. Po drugie przypomnij sobie jak tą ładniejszą laskę, co zgineła Leatherface nadzial na hak. Po tym zaczął siekać ciało jej chłopaka - zapewne do jedzenia, ją samą jeszcze żywą wsadził do chłodni też zapewne żeby zakonserwować jej ciało. To chyba przywodzi na myśl fakt, że Leatherface traktował ludzi jak mięcho a juz na pewno jak zwierzynę.
"poza niektórymi dziwactwami jak ten dziadek"- a co ja napisałem tłumoczku?- to do Wielki_Krytyk_
Cześć trollu. czemu nie używasz już swojego drugiego konta "psyychopata"? Ciagle tworzysz multikonta, a w swoich wpisach obrażasz ludzi. Bawi Cię to. Poza tym Twój blog jest niedorzeczny. Więc bądź tak dobry i przestań wreszcie trollowac.
Jeżeli odpisujesz mi,wielkiemu krytykowi i znawcy kina to odpisuj mi-a nie komus innemu a potem sie tłumacz,ty pajacu
Łojoj juz sie przestraszyłem,nie wiem mam juz uciekać lub gdzies się kryć frędzlu?.
Zasysajcie flaka! Nie macie pojęcia o dyskusji, więc do rozporka! Tam gdzie wasze miejsce, szczyle! Film jest wypas, zwłaszcza na tamte czasy tych emo-ciot kwiatów i LSD!
Aha czyli rozumiem, że Ty popierałeś wojnę w Wietnamie - wnioskuję to po tym, że oczerianiasz jej przeciwników.