Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29834
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Ten błąd nie dotyczy filmu. Dotyczy gatunku do którego został zaklasifikowany. Ten film nie jest horrorem. W horrorach są tak zwane nad przyrodzone rzeczy, a tu nic takiego nie ma. Ten film to poprostu BARDZO DOBRY SLASHER MOVIE. No ale w filmweb nie ma takiego gatunku więc polecam zmienić gatunek na thiller, albo dodać w końcu SLASHER MOVIE. Film jest bardzo dobry.

Darkman

slasher to tez horror, tak samo jak gore czy splatter, a "teksanska..." moznaby trafniej zaliczyc do gatunku "camp", bardzo popularnego na poczatku lat 70.
co do stwierdzenia : "W horrorach są tak zwane nadprzyrodzone rzeczy" to radze zajrzec do slownika jezyka polskiego, gdzie mozna znalezc taka definicje:
Horror (łac. groza) - zdarzenie, sutuacja budząca grozę, strach; film, rzadziej sztuka teatralna, powieść, mająca wywołać dreszcz emocji, grozy sensacyjną, pełną napięcia akcją".
nie ma tu mowy o zadnej nadprzyrodzonosci i nie ma co tworzyc sobie wlasnych nowych teorii :]

pan_qba

Dlamnie to horror...oglądałem go jak byłem mały - miałem go nagranego razem ze Wstrząsami (Trermos - Wężoidy)...masakralny film!