Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29834
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

No niestety wedlug mnie ta czesc jest gorsza od REMAKU
Wielu pisalo ze ta czesc jest lepsza od tej nowszej, ale tak nie jest...
W Remaku jest lepszy klimat, bardziej trzyma w napieciu i leatherface jest straszniejszy.

ocenił(a) film na 8
Poznaj_Rzeznika

Muszę się z tobą nie zgodzić. Wielu pisało, że ta część jest lepsza od nowszej i oczywiście mieli racje. Remake podobał mi się, ale bez przesady. Nie był straszny, lecz krwawy. Gdyby był i krwawy, i straszny oceniłbym go lepiej, a tak daję mu 7/10. Stara wersja dostaje ode mnie 10/10. To ona ma lepszy klimat i bardziej trzyma w napięciu. Jedyne w czym remake był lepszy, to aktorstwo, choć i ono nie było znów takie wyjątkowe.

Mr_Myers

A ja uważam, że Remake jest dużo lepszy. Starsza wersja to dobry horror ale na lata 70. Wersja z 2003 jest mroczniejsza i ma lepszą akcję.

ocenił(a) film na 8
paul124

Wersja z 2003 roku jest za bardzo przesadzona. Włożyli na siłę kilka scen. A już początek był strasznie głupi. Dziewczyna uciekła od mordercy z piłą mechaniczną tylko po to, żeby palnąć sobie w łeb. Głupota. Pierwowzór był zarówno straszny, jak i zabawny (chociaż to był czarny humor). Oólnie jeszcze raz powtórzę, że remake podobał mi się, ale "Teksańska masakra piłą mechaniczną" z 1974 roku jest dużo lepsza.

ocenił(a) film na 10
Mr_Myers

Nie no, muszę się wypowiedzieć. Ludzie!!! Nie ma klimatu, aż nie mogę tego wymówić ale...remake jest lepszy!!! Człowieku, o czym ty mówis. Nie ma chyba lepszego klimatycznego horroru. W tym filmie praktycznie wszystko jest idealne ale to co jest w nim najlepsze i ponadczasowe, to GROZA - jest ona wszędzie.
Twój topic świadczy o twoim braku kompetencji w ocenianiu tego typu filmów.

ocenił(a) film na 8
opoz

Nareszcie pojawił się przynajmniej jeden mądry.

ocenił(a) film na 10
Poznaj_Rzeznika

Skoro lubisz cos w rodzaju Scream, czy Jason vs Freedy to juz Twoja sprawa. Film nie wszystkim się musi podobać, co nie znaczy że można to arcydzieło mieszać z błotem.
Ten kto powiedział, że jest tu czarny humor to powienien sobie obejżeć Powrót żywych trupów, gdzie takiego humoru znajdzie pod dostatkiem. Ja tam nie widziałem nic śmiesznego. Szczególnie scena z dziewczyną, która miała być zabita przez dziadka młotkiem.