Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29834
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

MOCNY!

ocenił(a) film na 9

...film, który doprowadza mnie do szału! ...bardzo silnie na mnie oddziaływuje ...w przenośni i dosłownie! ...krzyk głównej bohaterki (niespełnionej ofiary pana Skórzana Twarz), który przewija się przez zdecydowaną większość filmu, jest emitowany w częstliwościach, które doprowadzają mnie do spazmów! ...mocny film! ...silne wrażenia gwarantowane! ...i to nie za sprawą hollywoodzkich efektów specjalnych, tylko za sprawą gry na emocjach widza poprzez dźwięk i obraz, który ma coś z filmu dokumentalnego, stwarza taką swoistą realność sytuacji ...i wydaje mi się, że w tym tkwi siła tego filmu! ...polecam

użytkownik usunięty
JaaBaa

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

.

Większość bachorów dopiero teraz ogląda ten film i nie kuma, że to prekursor i stary horror, który dla niektórych jest kultem...

Michal1992

zgadzam sie w zupelnosci wiel osob patrzy na ten film i widzi jakiegos starocia niedawno ktos sie ze man klucil ze ten film to nie klasyk ale taka jest prawda sam napisales ze to byl prekursor i nadal nim jest ten film masz racje moim zdaniem w nim tobbe hooper pozostawil po sobie trwaly slad:):)1 i 2 czes teksanskiej masakry jest swietna dalesz to juz nie to samo a teksanskam oim zdaniem zalicza sie do kanonu kina grozy i ja ja zawsze stawiam obok "hallowen-a" Johna Carpentera "Piatku 13" S.Cunninghama i "Koszmaru z ulicy wiazow" Wesa Cravenaw sumie zgadzam sie z toba w zupelnosci kolego:)