Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29827
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Ta...ta...ta....

ocenił(a) film na 10

Niech nadal ten film oceniają dzieci Disneya, a spadnie mu ocena do 1...

ocenił(a) film na 10
Niunia520

Do Disneya nic nie mam, ale średnia ocen jest niepokojąca.

ocenił(a) film na 1
jeti

Ha, ha, ho, ho jeti ło jeti - 2/10 to max na co ta szmira zasługuje....

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

Największy hejter na filmweb, jak nic.
A film bardzo dobry szczególnie kiedy porówna się go z wieloma slasherami jakie pełno powstało w ostatnich latach np. Piątek trzynastego z 2009 roku, Wrong Turn itd.

ocenił(a) film na 1
AlienHunter

Nowy Piątek faktycznie do dupy, ale Wrong turn 1 i 2 świetne, miały swój specyficzny klimat. TCM szczerze nie znoszę, choć remake Nispela uwielbiam...

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

Remake Nispela też jest dobry ale brak tu tego klimatu, realizmu i czarnego humoru z pierwszego TCM

ocenił(a) film na 10
RogerVerbalKint

Jeśli to jest dla ciebie szmira, to cofnij czas do 1974 roku. Zamorduj Tobe Hoopera, żeby film nie powstał. Potem cofnij się do czasów teraźniejszych i oglądaj Wampirki i Frankensztajny (czy jakoś się tak pisze xD).

ocenił(a) film na 1
Niunia520

Nie byłbym w stanie - miałem wtedy 2 lata...Poza tym po co miałbym mordować kogoś za nakręcenie gniota ???

ocenił(a) film na 10
RogerVerbalKint

...I jak widać nie zmądrzałeś od tamtego czasu. Ciekawe, może obwiniasz o to powstanie TCM i stąd ta żółć?

Na twoim miejscu nie przyznawałbym się na tym forum do wieku, bo zaczynasz wzbudzasz jeszcze większe współczucie...

ocenił(a) film na 1
Bloodbane

Łooo Bloodbane !!! Brakuje jeszcze tylko jeti...

jeti

jakim cudem to ma średnią 6,6 ? powinno być 7,4 minimum

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Małolaty trollują, rok temu średnia wynosiła 7

jeti

sprawdzę średnią hannah montana

jeti

a bałem się że HM będzie miała wyższą :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Jeszcze trzy lata temu taka właśnie była, pamiętam. Cóż... Czas robi swoje, a trolli przybywa.

GHX03

tak dużo trolli a tak mało amunicji

ocenił(a) film na 1
dawid10809

Jakich trolli - przecież ten fil jest do dupy...

RogerVerbalKint

do dupy nie jest , fajny nożyk w awatarze -zakupie sobie taki . to jest klasyk wśród horrorów (wg mnie of course_

ocenił(a) film na 1
dawid10809

Oj ten nożyk akurat to dość trudno zakupić, przede wszystkim jednak cholernie drogo bo to tzw. kultowa marka wśród noży czyli Strider karambit - cena wyjęta za przeproszeniem z dupy - nie dałbym tyle za nóż...Osobiście polecam np. Spyderco Harpy (nóż Lectera z filmu Hannibal Scotta), lub Spyderco Civilian - troszkę większy (oba mam). Co do Texas chainsaw - owszem jest to klasyk, ale akurat jedyny, który nigdy do mnie nie przemówił - ani lata świetlne temu (w czasach przegrywanych VHS-ów) ani obecnie w wersji Blu Ray...Obiektywnie daję mu 6/10 za tzw. nieoceniony wkład w kinematografię grozy, ale na zlość oponentom/wyznawcom czyli Bloodbane, THX, i przede wszystkim jeti zaniżam ocenę do 1/10...

RogerVerbalKint

muszę się trochę podszkolić w modelach noży itd bo fajna sprawa z tymi nożami :)

ocenił(a) film na 1
dawid10809

Polecam stronkę knives.pl, poniżej załączam link do recenzji mojego ulubionego nożyka do tzw. samoobrony - potrafi się nim skutecznie obronić osoba nie mająca pojęcia o walce z użyciem tego narzędzia...oczywiście w praktyce to po prostu ładny kolekcjonerski przedmiot, który się nosi, ale nie używa...http://www.knives.pl/www/artykuly/recenzje/spyderco_civilian.html

RogerVerbalKint

najlepszym narzędziem obrony są albo własne pieści albo teleskopówka

ocenił(a) film na 7
GHX03

To nie kwestia trolli, tylko niezrozumienia filmu przez młodą generację. Nie chodzi mi o pojęcie fabuły jako takiej, bo zbyt trudny film nie jest ;p. Jednak zauważyłam (chociażby na przykładzie mojego młodszego brata i jego znajomych) że młodym coraz ciężej jest przebrnąć przez starsze kino, nie wspomnę już o filmach niemych lub/i czarno-białych. Wolą odgrzewane wersje, nie potrafiąc spojrzeć na produkt przez pryzmat czasów, klimat staje się dla nich niewyczuwalny, film groteskowy. Do tego fajnie znać tło polityczno-społeczne czasów kiedy powstały owe produkcje i nabiera to od razu pewnych dodatkowych drobnych wartości.