... aby osoby, które dały temu arcydziełu ocenę prawidłową (9 lub 10), po prostu tu napisały. Pozdrawiam :-)
O gustach się nie dyskutuje,widzę że niektóre osoby mają problem i nie potrafią uszanować krytyki,głupi to chyba jesteś ty skoro nie potrafisz zrozumieć że komuś nie podobał się ten film.
Ja głupcem ? Ja po prostu doceniam to co dokonał Hooper w 1974. I naprawdę idź już sobie, zniknij po prostu.
Głupcze, oh głupcze, proszę, wynoś się stąd i bądź głupcem gdzie indziej
nawet fajny tekst
Przy klasykach horroru trzeba wpierw znać kontekst by móc o nich gadać merytorycznie. Plebs nie jest wstanie go znać dlatego jest plebsem. Jak ty.
To że ten film jest stary nie znaczy że jestm klasykiem.
A ocenianie mnie nie jest na miejscu .
I pokazuje waszą dojrzałość która nie jest chyba odpowiednia.
On jest klasykiem nie dlatego, że jest stary tylko dlatego, że jest kamieniem milowym.
Dojrzałość tutejszych wypowiadających się dzieci właśnie widzę. :P
Gówno wiesz o kinematografii gatunku. Akurat to Ty jesteś plebem, skoroś nie zrozumiał do kogo skierowana była jego wypowiedź.
Nom, na takich plebach jak Ty się znam. Często próbują coś udowodnić na forum publicznym, a gdy ktoś im w końcu wygarnie coś porządnego, że zabraknie im języka w mordzie, to się zamykają i sobie myślą ("ale wkurzyłem ich, ale jestem pro")
Ja was nie atakuje i nie chcę wkurzyć.
Nie podoba mi się ten film i tyle.
Moja sprawa i tyle.
Wy mnie atakujecie.
O widzę, że zaczyna brakować durnoty nawet w tak pustej głowie jak twoja. Koniec dyskusji.
Już skończyłeś obrażanie?
Skoro podobają się takie klasyki to myślałem że jesteś poważną osobą a nie 13 latkiem który wyzywa innych tylko dlatego że mu się film nie podoba.
I plew swoje farmazony w swoim wątku, który i tak przepadnie w czeluściach archiwum.
Nie denerwuj się tak,pozdrawiam.
Zrozum że nie każdemu może się podobać jakiś film.
Trochę szacunku do odmiennego zdania.
Potwierdza się reguła, ze jeśli ktoś ma 123 w nicku to zły znak. xP
Tak się składa że to ty wparowujesz to i zaczynasz obrażać nas i jeździć po TCMie tylko dlatego że go nie rozumiesz, a następnie piszesz że jesteś atakowany i że to ciebie nikt nie rozumie. TCM Hoopera jest jednym z najbardziej klasycznych filmów odwołując się do definicji słowa "klasyczny" i nie pieprz dennych farmazonów. Powstaje już drugi remake tego filmu, filmowcy jeżdżą po pomyśle Hoopera i kultowości jego arcydzieła jak tylko moga - remake'i, sequele, prequele nie wspominając już o setkach nasladownictw i plagiatów. Wielu cenionych artystów zostało zainspirowane dziełem Hoopera od filmowców klasy światowej (Ridley Scott, Steven Spielberg) przez cenionych lecz mniej znanych (John Carpenter, Sam Raimi) na punkowych kapelach z The Ramones na czele kończąc. Każda godna szacunku osoba na świecie szanuje ten film. Ty do nich nie należysz i może to cie boli?
ja też uważam że w tym filmie nie ma nic specjalnego,ale tak niska ocena to lekka przesada.
Ten film to taki pomnik przyrody - czar tamtych czasów, ameryka z kwiatami i piłą mechaniczną, pełna sadystów i wariatów z południa, tolerancji, wolnej miłości. Pełno świetnych ujęć, a sam obraz jest przeuroczy (efekt ziarna? nasycenie kolorów ? ).