Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29827
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

beznadzieja!

ocenił(a) film na 3

Zaciekawilam sie Waszymi opiniami, ogladnewlam film osobiscie i jestem cholernie rozczzarowana, przez caly film ryczalam ze smiechu, nie ma tam nic strasznego (moze z wyjatkiem tej maski ze skory) i w ogole jak dla mnie film zasluguje na pałę!

ocenił(a) film na 10
lina_91

A dla mnie na pałę zasługują takie wypowiedzi. Ja nie wiem, czy w szkole nie uczą pisać z sensem, argumentować wypowiedzi, bo za moich czasów jeszcze tego uczyli. Ciekaw jestem co tam było śmiesznego, makabra przechodząca powoli w groteskę, ok. Tyle tylko, że groteska to trochę inna bajka niż głupawe żarty na których się można pośmiać, widzę, że do tej lekcji także w szkole nie zdarzyłaś dojść, chyba, że cie akurat wtedy nie było. Z resztą cóż się spodziewać po wypowiedzi która zaczyna się następująco:

"ogladnewlam film osobiscie "

... czy można oglądnąć film nie osobiście?

Ja byłem dotąd święcie przekonany, że nie; no ale cóż, skoro tak mówisz... spróbuję tego wkrótce. Powiem tylko tyle, że są filmy-klasyki o których się w ogóle nie dyskutuje i wśród horrorów takim tytułem jest właśnie TCM '74 Hoopera. Proponuję podejść do tego filmu jeszcze raz, za pare dobrych lat, kiedy do niego dorośniesz, a jeżeli znowu będzie tak jak teraz... cóż... napisz przynajmniej sensowny komentarz.

lina_91

No trochę moja droga przesadziłaś...
film jest specyficzny, ma swój niepowtarzalny kliamt tylko trzeba dać mu szansę.
Myslę, że jest lepszy niż reamke z 2000 r. , który oglądałem wczoraj na Ale Kino! ( szacunek ) - zwłaszcza te sceny przy obiedzie maja niesamowitą moc.

generalnie polecam, nawet dziewczynom ( kobietom )...

:)

ocenił(a) film na 3
lina_91

Zgoda, może trochę przesadziłam, bo pisałam na świeżo po oglądnięciu filmu, którego wszyscy uważają za "klasyka", a który mnie po prostu przynudził. Nie watpię, że na tamte czasy byłoto "coś", ale dla mnie nie przedstawia ten film nic ciekawego.

lina_91

mnie ten film tez nie się podobał i niestety nie przestraszył(może to przesyt psychopatów z tasakami,piłami itp.),a remake zrobił podobne wrażenie na mnie czyli nijakie.Pewnie po częsci dlatego że teraz jest wręcz powódź filmów o bardzo podobnej fabule,i tylko sceneria się zmienia.Chociaż uwielbiam horrory to wole zostać przy Egzorcyście(ten klimat mi bardziej odpowiada)

użytkownik usunięty
lina_91

skoro 'teksaską masakrę' '74 uważasz za beznadzieję, to znaczy że widziałaś w swoim życiu BARDZO mało filmów grozy. chyba że lublujesz się w filmach typu 'osada', czy 'koszmar minionego lata', no to wtedy nie będę się dziwił.

ocenił(a) film na 3

Wręcz przeciwnie, bo oglądam praktycznie TYLKO filmy grozy i wierz mi, w porównaniu z większością "Masakra", wybacz, wcale do mnie nie przemawia.

użytkownik usunięty
lina_91

Kurwa mówi leatherface jest to jeden z najlepszych horrorów wszechczasów i te wasze pierdolenie tego nie zmieni. Pozdrawiam fanów TCM(1974)!!!!!!!!!!!A dlaczego jest najlepszy bo jest prekórsorem gatunku .A tak to w życiu jest ze kto pierwszy ten lepszy i bez zbędnego pierdolenia wszystkie nastepne horrory podgatunku slasher powielały schematy TEKSAŃSKIEJ MASAKRY PIŁĄ MECHANICZNĄ(1974).pozdrawiam Gunnara Hansena !!!!!!

Za mało wykrzykników i przekleństw. Wstydź się.

ocenił(a) film na 1
lina_91

100% racji

ocenił(a) film na 1
lina_91

No cóż...

ocenił(a) film na 1
lina_91

hmmm....