Zaciekawilam sie Waszymi opiniami, ogladnewlam film osobiscie i jestem cholernie rozczzarowana, przez caly film ryczalam ze smiechu, nie ma tam nic strasznego (moze z wyjatkiem tej maski ze skory) i w ogole jak dla mnie film zasluguje na pałę!
A dla mnie na pałę zasługują takie wypowiedzi. Ja nie wiem, czy w szkole nie uczą pisać z sensem, argumentować wypowiedzi, bo za moich czasów jeszcze tego uczyli. Ciekaw jestem co tam było śmiesznego, makabra przechodząca powoli w groteskę, ok. Tyle tylko, że groteska to trochę inna bajka niż głupawe żarty na których się można pośmiać, widzę, że do tej lekcji także w szkole nie zdarzyłaś dojść, chyba, że cie akurat wtedy nie było. Z resztą cóż się spodziewać po wypowiedzi która zaczyna się następująco:
"ogladnewlam film osobiscie "
... czy można oglądnąć film nie osobiście?
Ja byłem dotąd święcie przekonany, że nie; no ale cóż, skoro tak mówisz... spróbuję tego wkrótce. Powiem tylko tyle, że są filmy-klasyki o których się w ogóle nie dyskutuje i wśród horrorów takim tytułem jest właśnie TCM '74 Hoopera. Proponuję podejść do tego filmu jeszcze raz, za pare dobrych lat, kiedy do niego dorośniesz, a jeżeli znowu będzie tak jak teraz... cóż... napisz przynajmniej sensowny komentarz.
No trochę moja droga przesadziłaś...
film jest specyficzny, ma swój niepowtarzalny kliamt tylko trzeba dać mu szansę.
Myslę, że jest lepszy niż reamke z 2000 r. , który oglądałem wczoraj na Ale Kino! ( szacunek ) - zwłaszcza te sceny przy obiedzie maja niesamowitą moc.
generalnie polecam, nawet dziewczynom ( kobietom )...
:)
Zgoda, może trochę przesadziłam, bo pisałam na świeżo po oglądnięciu filmu, którego wszyscy uważają za "klasyka", a który mnie po prostu przynudził. Nie watpię, że na tamte czasy byłoto "coś", ale dla mnie nie przedstawia ten film nic ciekawego.
mnie ten film tez nie się podobał i niestety nie przestraszył(może to przesyt psychopatów z tasakami,piłami itp.),a remake zrobił podobne wrażenie na mnie czyli nijakie.Pewnie po częsci dlatego że teraz jest wręcz powódź filmów o bardzo podobnej fabule,i tylko sceneria się zmienia.Chociaż uwielbiam horrory to wole zostać przy Egzorcyście(ten klimat mi bardziej odpowiada)
skoro 'teksaską masakrę' '74 uważasz za beznadzieję, to znaczy że widziałaś w swoim życiu BARDZO mało filmów grozy. chyba że lublujesz się w filmach typu 'osada', czy 'koszmar minionego lata', no to wtedy nie będę się dziwił.
Wręcz przeciwnie, bo oglądam praktycznie TYLKO filmy grozy i wierz mi, w porównaniu z większością "Masakra", wybacz, wcale do mnie nie przemawia.
Kurwa mówi leatherface jest to jeden z najlepszych horrorów wszechczasów i te wasze pierdolenie tego nie zmieni. Pozdrawiam fanów TCM(1974)!!!!!!!!!!!A dlaczego jest najlepszy bo jest prekórsorem gatunku .A tak to w życiu jest ze kto pierwszy ten lepszy i bez zbędnego pierdolenia wszystkie nastepne horrory podgatunku slasher powielały schematy TEKSAŃSKIEJ MASAKRY PIŁĄ MECHANICZNĄ(1974).pozdrawiam Gunnara Hansena !!!!!!