Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chain Saw Massacre
1974
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29845
7,7 42 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

wow, tego się nie spodziewałem. szczerze mówiąc [pisząc], dopiero wczoraj oglądałem TCM, bo mimo iż jestem fanem kina grozy, to wychodze z załorzenia, że nie warto wszystkich najleprzych kąsków oglądać od razu :)

spodziewałem się slashera z lat 70ych, z dodatkiem gore, a tu cóż... anie to slasher, ani to gore.

krwi tu nie wiele, już nie mowiąc o braku scen gore, liczyłęm na to, że pokażą dokładniej jakąś hardcore'ową scenę z piłką :) ale nie takie rozrywki okazały się być siłą tego filmu. w ogóle ten tytuł jest trochę mylący, bo niewiele tu masakry piłką ;)

tak czy siak, film z początku powolny i potem kilka scen, które są bardziej dziwne, niż straszne. [kojarzą mi sie z saladfingersem :D]
dopiero potem film nabiera tampa... genialne poscigi z pila w nocy po lesie, naprawde swietnie nakrecone jak na lata 70. psychiczne tortury, również dla widza, i w sumie nie ma tu napięcia, za to jest "very disturbing" i absolutnie genialny koniec, ostatnia scena jest po porstu piękna.

zastanawiam się, jak człowiek , który nakręcił takie dzieło, mógł potem zasypać nas takimi gniotkami...

ocenił(a) film na 9
kangur_msc_CM

lepiej bym tego nie określiła:D:D

naprawde świetny film...

pozdrawiam;)