PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32599}

Telefon

Phone Booth
2002
7,0 177 tys. ocen
7,0 10 1 177308
6,7 40 krytyków
Telefon
powrót do forum filmu Telefon

Właściwie to niczym mnie ten film nie zaskoczył, no może nie spodziewałem się, że za szantażem rozmówcy będą stały tak "wzniosłe" idee, ale i tak odebrałem "Phone booth" bardzo pozytywnie.
Jedno mnie jednak zastanawia: uwaga SPOILER SPOILER w jaki sposób rozmówca w ciągu dziesięciu minut porwał z zatłoczonej ulicy NY roznosiciela pizzy i wrócił z nim na swoje miejsce niezauważony, a w końcówce filmu ucieka jakby nigdy nic, choć wysłano tam tyle policji. Koniec spoilerów.
Wiem, że nie to akurat było w tym filmie najważniejsze ale wg mnie te sceny były trochę naciągane.

guliver_filmweb

S P O I L E R Y jak jasna cholera, więc nie czytać, kto nie oglądał.

Dlaczego w ciągu 10 minut? Stu odesłał pizzę do nadawcy, więc gościu musiał ją zanieść z powrotem do naszego mordercy, a tamten pewnie go uwięził. A gdy dostał cynk, że policja po niego idzie, szybko poderżnął gardło dostawcy i zwiał. Trochę to naciągane, ale to nie jest najmniej prawdopodobna scena w historii kina :)

ocenił(a) film na 8
guliver_filmweb

Albo juz jak kazał mu ja dostarczyc to dostawca juz wtedy byl na celowniku i musial robic co mu kazał a tamten juz od dawna siedzial spokojnie na swoim miejscu i nikogo nie musial porywac :)

ocenił(a) film na 8
menez26

Mogło też tak być, ale ten dostawca nie wyglądał mi na kogoś, kto byłby na celowniku.

ocenił(a) film na 8
guliver_filmweb

Moze sprawiał dobre wrażenie :)

ocenił(a) film na 1
menez26

jeden z najgłupszych filmów jakie widziałem. emocje jak przy zbieraniu robaków nocą na ryby. btw jakim cudem odrysowali ciało alfonsa na asfalcie jak od razu go zabrali ? ż e n a d a